Hlavní obsah

Sokolov deklasoval Jihlavu 5:1

SOKOLOV

Debaklem 1:5 skončil pro jihlavské fotbalisty sobotní zápas 12. kola druhé ligy v Sokolově. Dvě branky domácího týmu vstřelil v první půli obránce Knakal, po změně stran se prosadili i Vaněček, Hanzlík a Podrazký. Po zlínské prohře v Třinci se Sokolov v tabulce posunul na třetí místo.

Článek

Baník se ze svých předchozích domácích zápasů poučil a na soupeře tentokrát udeřil hned v úvodu. Ve 4. minutě rozehráli domácí standardní situaci nakrátko a Šmerda poslal míč na hlavu Knakalovi, který dostal Sokolov do rychlého vedení.

Baník měl i další příležitosti. Nádeníček ještě trefil jen břevno, ale v 21. minutě rozehrál Pilař další standardní situaci, na jejímž konci byla opět Knakalova hlava. Dvoubrankový rozdíl však domácí hráče trochu uspal, a tak se fotbalisté Jihlavy přece jen dostali více do hry.

V 36. minutě po centru Krutého snížil hlavou Tecl. Jihlavští se mohli dočkat i vyrovnání, ale Grubera v jasné šanci vychytal sokolovský brankář Bertelman.

V druhém poločase spustili Západočeši kanonádu. V 55. minutě Vaněček obešel tři protihráče a střelou do šibenice přidal třetí gól. V 57. minutě po rohovém kopu Jihlavy utekl Hanzlík z poloviny hřiště a své sólo s jistotou proměnil.

Další šance Podrazkého nebo Nádeníčka zůstaly nevyužity, snížit mohl kapitán Jihlavy Kadlec, ale ani jednou se jeho střela mezi tyče nevešla. V 89. minutě uzavřel Baník skóre pátým zásahem: po Hanzlíkově centru se sice do prázdné branky netrefil Nádeníček, ale odražený míč přece jen dopravil do sítě Podrazký.

Sparťanské béčko podlehlo Vlašimi

Ani dvoubrankový náskok nestačil fotbalistům Sparty B k bodovému zisku. Nováček z Vlašimi překonal v druhém poločase jejich obranu třikrát během pouhých sedmi minut a otočil skóre na konečných 2:3. Letenské rezervě, která prohrála počtvrté za sebou, tak v tabulce dál patří sestupové předposlední místo.

V prvním poločase dostal domácí tým na zmoklém Strahově do vedení Hejda hlavou po Belaidově centru. Sparťanský náskok pak deset minut po přestávce zvýšil Glaser přesnou střelou z trestného kopu z 20 metrů.

Dvougólové vedení svěřenců Zdeňka Svobody se však bleskurychle rozplynulo. Obrana Pražanů poprvé inkasovala hned o minutu později, kdy po průniku Pokorného skóroval Křeček. Krátce nato poslal Kalabiška míč před takřka prázdnou branku Bálkovi a bylo vyrovnáno.

Další spolupráci těchto hráčů zúročil Bálek v 63. minutě a hosté vedli. Další vlašimské šance pochytal brankář Pávek a ojedinělou možnost vyrovnat nevyužil v nastaveném čase Glaser, který netrefil branku.

Třinec přehrál Zlín 

Třinečtí fotbalisté porazili v 12. kole druhé ligy Zlín 3:1 a na pátém místě tabulky se dotáhli za svého dnešního soupeře na rozdíl jediného bodu. V závěru pojistil výhru domácích dvěma góly nigerijský útočník Onuchukwu.

Po výhře v Praze nad Duklou nezaváhali fotbalisté Třince ani v domácím prostředí a favorizovaný Zlín přehráli po všech stránkách. Hosté se s výjimkou Žůrkova gólu ze závěru zápasu dostávali na dostřel domácí branky jen výjimečně, třinecká obrana likvidovala většinu jejich akcí už daleko před pokutovým územím.

Třinec vedl od 26. minuty po Szmekově dorážce, další branky padaly až v závěrečné desetiminutovce. Onuchukwu nejprve skóroval z brejku, poté poslal do sítě Eismannův centr a Zlín už jen zkorigoval prohru Žůrkovým lobem.

Opava si poradila s Karvinou

Opavští fotbalisté zvítězili v utkání 12. kola druhé ligy nad Karvinou 3:0. O dvě branky se v regionálním derby postaral Halaška, třetí gól přidal v závěru Pospěch. Domácí začali mohutným náporem a během čtvrthodiny si vypracovali tři šance. Halaška mohl skórovat už v šesté minutě, když proběhl obranou Karviné a obešel i gólmana, ale nedokázal prostřelit vracející se zadáky hostí.

Pak Halaška vypálil z úhlu, Kafka míč vyrazil a Wirthovu střelu vyhlavičkoval Suchý z prázdné branky. V 15. minutě se pak po sólu Pospěcha, jenž obešel tři obránce, dostal odražený míč k Halaškovi, který však zblízka netrefil branku.

Halaška se dočkal až těsně před poločasem, když křížnou střelou z hranice trestného území poslal domácí mužstvo do vedení. Vzápětí mohla Karviná srovnat, avšak Knötigovou bombu z úhlu Květoň vyrazil.

Po změně stran vysunul Slončík Milosavljeva, který prošel až k domácí brance a jeho střelu vyrazil Květoň nohou. Krátce nato našel Zapletalův centr na druhé straně hřiště hlavu Halašky, jenž zamířil přesně k tyči a zvýšil na 2:0.

Opavský rychlý protiútok pak zakončil Wirth, ale ani tentokrát neuspěl: jeho střela zasáhla před brankou stojícího Halašku. V 80. minutě si Pospěch zpracoval míč a volejem z otočky zvýšil na konečných 3:0. Poslední šanci hostů, střelu Mišinského, zneškodnil Květoň a připsal si čisté konto.

Sokolov - Jihlava 5:1 (2:1)
Branky: 4. a 21. Knakal, 55. Vaněček, 57. Hanzlík, 89. Podrazký - 36. Tecl. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Šecová. ŽK: Podrazký. Diváci: 1270.
Sokolov: Bertelman - Šmerda, Knakal, Studík, Hanzlík - Podrazký, Javorský, Pilař (79. Kura), Vaněček (89. Prchal) - Duchnič (84. Komberec), Nádeníček. Trenér: Pulkert.
Jihlava: Krajíček - Gabriel (60. Tlustý), Penc, Kadlec, Caha - Veselý (60. Vydra), Gruber, Gába, Krutý (64. Šisler) - Mešanovič, Tecl. Trenér: Urban.
Sparta Praha B - Vlašim 2:3 (1:0)
Branky: 13. Hejda, 55. Glaser - 57. a 63. Bálek, 56. Křeček. Rozhodčí: Královec - Hojsík, Štěrba. ŽK: Sus, Valíček, Třešňák - D. Nešpor. Diváci: 197.
Sparta B: Pávek - Valíček, Hejda, Sus, Smetana - Glaser, Sadikovič, Droppa, Belaid - Putz (70. J. Kadlec, 87. Rýdl), Třešňák. Trenér: Svoboda.
Vlašim: Toma - M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor, Vebr (73. Borák) - Průcha (83. Švamberg), Pokorný, Křeček, Schuster - Bálek (89. Brožík), Kalabiška. Trenér: Nádvorník.
Třinec - Zlín 3:1 (1:0)
Branky: 80. a 85. Onuchukwu, 26. Szmek - 85. Žůrek. Rozhodčí: Bíma - Gallo, Santarius. ŽK: Martinčík, Matůš - Zbožínek. Diváci: 486
Třinec: Lipčák - Hupka, Chlebek, Kuděla, Martinčík - Malíř, Hanus (74. Adaszek), Ceplák, Eismann - Matůš (66. Onuchukwu), Szmek (87. Doležal). Trenér: Neček.
Zlín: Kořínek - Malchárek (78. Poznar), Kroča, Zbožínek, Jelínek - Lukaštík, Vozábal (8. Bačík), Görner, Novák (61. Pazdera) - Žůrek, Šmahaj. Trenér: Minář.
Opava - Karviná 3:0 (1:0)
Branky: 43. a 61. Halaška, 80. Pospěch. Rozhodčí: Matějek - Handlíř, Adámková. ŽK: Ficek, Suchý (oba Karviná). Diváci: 1348.
Opava: Květoň - Kolínek, Cigánek, Horka, Čáp - Uvíra, Wirth, Zapletal (88. Neubert), Schaffartzik (89. Breškovec) - Halaška (82. Půda), Pospěch. Trenér: Látal.
Karviná: Kafka - Jursa, Suchý, Hoffmann, Staš - Ficek (75. Ciku), Slončík, Pavlík, Knötig (46. Milosavljev) - Mišinský, Opic (75. Pontus). Trenér: Kalvoda.

Reklama