Hlavní obsah

Lafranceho zkusí v Mostě nahradit noví stopeři

MOST

Čtyři odchody a šest příchodů, taková je bilance zimního přestupního období v druholigovém fotbalovém klubu Baníku Most.

Článek

„Pražská Slavia si vybrala z našeho celku mladého francouzského stopera Lafranceho, který má v sobě slibný potenciál a zaslouží si šanci v první lize. Zatím Lafrance odešel na půlroční hostování,“ sdělil pro Sport.cz výkonný ředitel Mostu Stanislav Salač.

„Další stoper, Makedonec Tonev míří do Kazachstánu. A útočník Franěk je už od začátku ledna na hostování v Jihlavě. Slovenský brankář Šavol se vrací do Liptovského Mikuláše,“ upřesnil Salač, kdo rovněž opouští mostecké barvy.

Prioritou při doplňování kádru bylo obsazení postů středních obránců. „Na hostování ze Sigmy Olomouc přišel Bodeček, který naposledy hostoval ve slovenské Dunajské Stredě. A na přestup jsme získali Nesvadbu z třetiligové Hlavice u Liberce. Má zkušenosti i z Jablonce, ruského Petrohradu a Mladé Boleslavi. Věřím, že by Bodeček a Nesvadba mohli společně Lafranceho nahradit. Novou tváří je rovněž brankář Kubásek, který působil ve Slovácku, kde hostoval z Mladé Boleslavi. Z hostování v Písku se vrátil záložník Jendruščák, z Chomutova pak Bělorus Rusetski a Brazilec Leandro da Silva,“ uvedl výkonný ředitel.

A jak to bude s dalšími dvěma Brazilci v kádru? „Diego da Silva byl na zkoušce v Bohemians 1905, ale nakonec zůstane pro jaro ještě v Mostě. Andrei da Silva je po operaci kotníku a léčení potrvá šest týdnů. Jeho absence bude výrazným oslabením,“ pravil Salač.

Mostečtí svěřenci nového trenéra Martina Pulpita chtějí sehrát před jarním startem druhé ligy ještě čtyři přípravné zápasy. Generálkou by měl být souboj s Českou Lípou.

Reklama

Související témata: