Hlavní obsah

Jsme v křeči, přiznává ústecký kouč Habanec

ÚSTÍ NAD LABEM

Na druhém a tudíž ještě postupovém místě mají fotbalisté Ústí nad Labem v tabulce druhé ligy před třetím Zlínem stále náskok pěti bodů. Mohou ale litovat domácí bezbrankové remízy s Vlašimí, protože v případě vítězství by svému zlínskému sokovi utekli na sedmibodový rozdíl a to by pět kol před koncem soutěže byla slibná výchozí pozice do finiše.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Chyběly nám ale základní herní prvky, ať je to držení míče, či přihrávka. Přemíra snahy nás dovádí do křeče. Z toho, že jsme nevyhráli, jsem pochopitelně smutný. Bod je málo,“ klopil zrak ústecký trenér Svatopluk Habanec po zápase s Vlašimí.

„Nejsme v ideálním stavu, co se týče hry. Děláme technické chyby. Oproti podzimu schází kanonýr Veverka, marodí Dvořák, herní absence kvůli zranění měli i Karlík a Zachariáš. Nemáme tak široký kádr, aby mohl na hřiště naskočit kdokoliv z lavičky,“ pokrčil rameny kouč.

Je mu jasné, že při suverénním tažení vedoucího Hradce Králové se boj o další postupovou příčku zúžil už jen na dvě mužstva. „Východočeši nemají karty ani zranění, a proto jsou nahoře. Zlín stejně jako Ústí nepředvádí fotbalovou parádu, jakou si na jaře představoval. Nechci se však upínat jen k jeho ztrátám. Pro nás je důležité, že teď jedeme dvakrát ven a bylo by dobré, kdybychom hned v prvním zápase v Praze na Žižkově byli schopní bodovat,“ uvažoval Habanec.

„Žižkov otočil zápas s Karvinou, v němž prohrával. A doma jej proti nám jistě vyhecuje trenér Petržela,“ zamyslel se ústecký trenér.

Prvoligového snu se Ústečtí navzdory nelehkému období nevzdávají. „Určitě se o to popereme. Zvlášť, když se posouvají věci ohledně rekonstrukce stadiónu. Ale vinou našeho současného útlumu si myslím, že o druhém postupujícím se rozhodne až v posledních dvou kolech,“ dodal Habanec.

Reklama