Hlavní obsah

Pulpit nastoupil na dovolenou, ale trenérem Mostu zůstává

MOST

Martin Pulpit je dál oficiálně veden jako trenér druholigových mosteckých fotbalistů. Přestože o minulém víkendu mužstvo nevedl při utkání v Čáslavi a jeho asistent Jan Štefko místo něj odkoučuje i nejbližší sobotní duel s pražskou Duklou a možná také další zápasy aktuálně desátého celku soutěže.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalový trenér Martin Pulpit

Článek

Pulpit totiž na konci minulého týdne kvůli neodkladným osobním záležitostem nastoupil na mimořádnou dovolenou. Vedení klubu však počítá s tím, že se ještě do závěru sezony, do kterého chybí pět kol, Pulpit na lavičce objeví.

"Jeho dovolená není přesně časově ohraničená. Může trvat od dvou týdnů do měsíce, ale my doufáme, že nějaké zápasy stihne," řekl dnes ČTK výkonný ředitel klubu Stanislav Salač.

Aby si fotbalový trenér vzal v rozběhnuté sezoně volno, je málokdy vídaný jev, ale mostecké vedení Pulpitovi vyšlo vstříc. "Důvody nemůžu rozebírat, je to z osobních důvodů. Uvidím, co se bude dít dál," řekl ČTK Pulpit.

Třiačtyřicetiletý kouč podobnou situaci zažil už před dvěma lety, ale to byl v opačné pozici, když jej tři kola před koncem na dovolenou poslalo vedení Olomouce. Tam posléze na konci sezony při svém jediném angažmá v nejvyšší soutěži skončil, Sigmu trénoval 27 zápasů.

Pulpit o volno v Mostu požádal po předminulém domácím utkání s Opavou, kdy Most prohrál 0:1 a tamní diváci se vzápětí bouřlivě dožadovali Pulpitova odvolání. Vyčítali mu nevýrazné výsledky i neatraktivní herní projev. Most po Pulpitově zimním příchodu v osmi zápasech získal jediné vítězství, pětkrát remizoval a dvakrát odešel poražen.

Reklama

Související témata: