Hlavní obsah

Fotbalisté druholigového Kladna povede Beránek

KLADNO

Fotbalisté druholigového Kladna mění po čtyřech zápasech nového ročníku trenéra. Týmu se nepovedl úvod soutěže, má na kontě jednu výhru a tři porážky, a proto rezignoval Stanislav Hejkal a jeho místo zaujme Miroslav Beránek, který naposledy vedl fotbalisty Brna. Informoval o tom web klubu.

Článek

"Nabídka mě ani moc nepřekvapila. Byl jsem bez angažmá, do Kladna to mám kousek, tak jsem rád nabídku přijal," řekl Beránek, který tým povede už v nedělním proti Karviné. S hráči už měl pohovor. "Řekl jsem jim, že je tady pár kluků, kteří už něco odkopali, a které řadím mezi zkušenější hráče. Od nich budu chtít, aby mužstvo táhli. A od všech, aby vytvořili tým, který bude zdobit vítězný kladenský duch."

Beránek, který v roce 2002 dovedl Českou republiku k titulu mistrů Evropy do 21 let, se do Kladna vrací po 14 letech. Tehdy po pražské Slavii usedl na lavičku třetiligového klubu. "Zachraňovali jsem se v ČFL. Od té doby se ale v Kladně hodně věcí změnilo. Hlavně, co se týče zázemí klubu," řekl třiapadesátiletý Beránek.

Dosavadní trenér Hejkal nepřijal nabídku na asistentský post, který v minulosti několikrát zastával. "Už jsem v Kladně dost dlouho a nechtěl jsem se vracet z postu hlavního kouče na roli asistenta trenéra," vysvětlil Hejkal.

Reklama

Související témata: