Hlavní obsah

Žižkovští fotbalisté remizovali v druhé lize s Mostem

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov remizovali v druhé lize s Mostem 1:1 a ztratili další body. Na svém hřišti vyhráli naposledy před pěti týdny v pražském derby se Spartou B.

Článek

Viktoria dostala gól pět minut před přestávkou, kdy se po chybě domácí obrany prosadil Oboya. V druhém dějství Žižkov zabral a vynutil si převahu; do pokutového území Mostu létal jeden centr za druhým a hosty podržel hlavně gólman Paleček.

Vyrovnávací branku zařídil v 69. minutě střídající Štoček. Viktoria potom trefila dvě tyče a další gól jí rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu.

Sokolov potvrdil formu a přestřílel doma Kladno 

Fotbalisté Sokolova potvrdili aktuální formu domácím vítězstvím 4:2 v utkání 14. kola druhé ligy nad Kladnem. Připsali si tak sedmé vítězství z posledních osmi zápasů, v nichž mimo jiné porazili v poháru prvoligové celky Spartu a Mladou Boleslav.

Sokolov zužitkoval převahu již po pěti minutách. Hanzlík poslal před branku Kladna centr, Dittrich hlavou vrátil míč na malé vápno, kde jej hlavou poslal do vlastní branky vracející se Holub. Potvrzující branka z tlaku nepřišla, a tak udeřilo Kladno. V 27. minutě se po dlouhém autovém vhazování Kučery prosadil Vukovič, který je v Kladně na hostování z Jablonce.

Poté byl k vidění nepříliš pohledný fotbal, ale to se změnilo v 45. minutě, kdy vstřelil Baník druhý gól. Vaněčkovu tečovanou střelu vyrazil gólman Tesař jen na tyč, odkud se míč odrazil k volnému Duchničovi, který jej z otočky poslal do kladenské sítě.

Definitivní rozhodnutí přišlo po pěti minutách druhé půle. Podrazký přihrál Vaněčkovi, který se kličkou zbavil protihráče a střelou k bližší tyči nedal Tesařovi šanci. Navíc střídajícímu Mlikovi stačilo ke čtvrtému gólu strávit na hřišti pouhou minutu.

Pak ale Sokolov začal být pasivní, Kladno to však zužitkovalo jen ke snížení. Wojnarovu střelu vyrazil Bertelman jen ke Kabelemu, který technickou střelou ke vzdálenější tyči snížil na rozdíl dvou branek.

Čáslav nedokázala překonat obranu předposledního Znojma

Podzimní derniéra na domácí půdě fotbalistům Čáslavi příliš nevyšla. V utkání 14. kola druhé ligy dnes uhráli jen bezbrankovou remízu s předposledním Znojmem. Doma tak vyhráli jediné z posledních šesti utkání a stále jsou v bezprostřední blízkosti sestupových příček.

Domácí vstoupili do zápasu velice aktivně a v úvodních minutách soupeře zatlačili. Brankář Hrubý musel zneškodnit šance Breiteho a Dragouna, po rohu se k hlavičce dostal volný Brožík, jenže nemířil přesně.

Ve 20. minutě se připomněl také znojemský útok. Látal hledal před bránou Krhuta, jehož však stihl ubránit Haniak. Pak musel čáslavský brankář Bárta na zem po Zapalačově střele.

Druhý poločas otevřela největší šance zápasu, kterou měli hosté: v 47. minutě se míč dostal k volnému Látalovi, který z malého vápna trefil jen nohy brankáře Bárty. Zanedlouho se podobná příležitost rodila i na druhé straně, ale po Rackově průniku do šestnáctky se Džafič neprosadil.

V 55. minutě se Džafič dral do dalšího útoku, místo zakončení zvolil přihrávku, jenže Kunášek ze střely vytěžil jen roh. Čáslavští si sice vynutili územní převahu, jenže bez vážnější šance. Prášilovi se trestný kop z nadějné pozice nepovedl, na druhé straně v 80. minutě po Látalově rychlém brejku vytáhl brankář Bárta míč na roh.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Žižkov - Most 1:1 (0:1)
Branky: 69. Štoček - 40. Oboya. Rozhodčí: Makovička - Štěrba, Urban. ŽK: Procházka, Folprecht - Lafrance, Jendruščák. Diváci: 1130.
Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Kropík, Mójta - Bořil (46. Slodowy), Procházka, Folprecht, Novotný (33. Súkenník), Čermák (60. Štoček) - Markovič. Trenér: Pulpit.
Most: Paleček - Knakal, Lafrance, Bohata, Jendruščák - Rosendo (73. Ruseckij), Hofmann (85. Christof), Schut, Jedinák, Oboya - Franěk (66. Danoski). Trenér: Aňon.
Sokolov - Kladno 4:2 (2:1)
Branky: 5. vlastní Holub, 45. Duchnič, 50. Vaněček, 67. Mlika - 27. Vukovič, 83. Kabele. Rozhodčí: Ardeleánu - Zlámal, Pilný. ŽK: Podrazký - Zachariáš, Kučera. Diváci: 1380.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík - Dittrich (74. Blažek), Javorský, Podrazký (66. Mlika), Čada, Vaněček - Duchnič (82. Šilhan). Trenér: Látal.
Kladno: Tesař - Samek, Coufal, Hyský, Kučera - Bartoš, Holub, Wojnar, Kabele - Vukovič, Zachariáš (62. Zoubek). Trenér: Beránek.
Čáslav - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Paták - Moláček, Koval. ŽK: Racko, Prášil, Džafič - Šilinger, Vavřík, Podzemský, Krhut, Yonov. Diváci: 410.
Čáslav: Bárta - Kotrba, Ptáček, Dragoun, Haniak - Šturma, Racko (85. Petr), Prášil, Breite (66. Špidlen), Kunášek - Brožík (46. Džafič). Trenér: Abrhám.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Šilinger - Krhut (88. Lukáš), Vavřík, Podzemský, Trnovec, Zapalač - Látal. Trenér: Smrček.

Reklama

Související témata: