Hlavní obsah

VIDEOPŘENOS: Fotbalová Dukla se vydává za svým postupovým snem

PRAHA

Před sedmnácti lety pražská Dukla scénu nejvyšší fotbalové soutěže opustila, po sedmnácti letech má obrovskou příležitost se na ni vrátit. Do druholigového jara vstupuje s čtyřbodovým náskokem před druhou Vlašimí a pětibodovým před třetí Jihlavou. „Bude to cesta dlouhá a těžká, ale uděláme vše proto, abychom postoupili,“ ujišťuje před dnešním prvním jarním zápasem s Čáslaví kapitán Dukly Patrik Gedeon.

Foto: fkdukla.cz

Kamerunec Dani Chigou v Dukle zůstal a měl by představovat její největší ofenzivní sílu.

Článek

Dukla na úvod druholigového jara přivítá od 14.30 na Julisce Čáslav a stejně jako na podzim můžete utkání sledovat v přímém videopřenosu na http://fotbal.sport.cz/fotbal/dukla/. „V březnu jsme se vrátili k úředním termínům zápasů, aby nás nezaskočily klimatické podmínky. Od dubna však zase chceme hrát v pátek, abychom do ochozů přilákali diváky,“ vysvětluje šéf Dukly Martin Lafek, proč se jeho klub vrátil k sobotním termínům.

Diváci jsou vůbec velkým problémem Dukly, která se je snaží do ochozů nalákat všemi možnými způsoby. Proto třeba mají fanoušci z Prahy 6 a Prahy 11 na Julisku vstup zdarma, proto klub slibuje, že jestliže některé utkání skončí nudným výsledkem 0:0, dostanou návštěvníci padesát piv zdarma. „To proto, že chceme hrát i na jaře atraktivní útočný fotbal,“ připomíná další z mužů ve vedení Dukly Petr Voženílek.

Právě útočným pojetím by si měl tým z Julisky cestu do ligy proklestit. Jeho ofenzivní síla přes zimu totiž narostla, neboť Kamerunec Chigou v Dukle zůstal a ze Sparty navíc přišel na roční hostování další střelec Martin Jirouš. „A máme tady třeba i mladého Patrika Svobodu z Kladna či Honzu Pázlera ze Slavie. S posílením mužstva jsem spokojen, navíc se dali do kupy i Gedeon, Mikula a Vrzal, kteří nám na podzim dlouho chyběli,“ přitakává trenér Luboš Kozel.

„Přišel jsem, abych s Duklou postoupit do ligy. Všechno ostatní by bylo obrovským zklamáním,“ potvrzuje i nová akvizice Martin Jirouš, že se tým z Julisky chce po sedmnácti letech na scénu nejvyšší soutěže zase vrátit.

Reklama