Hlavní obsah

Jihlavský Tecl pokořil dvěma brankami Sezimovo Ústí

Fotbalisté Jihlavy porazili na úvod 19. kola druhé ligy Sezimovo Ústí 2:1 a dostali se na druhé místo neúplné tabulky za pražskou Duklu. Vítězství dnes týmu z Vysočiny vystřílel autor obou branek Stanislav Tecl, porážku hostů zmírnil až v poslední minutě Petr Knakal.

Článek

Jihlava od začátku potvrzovala roli favorita a mohla jít do vedení už v páté minutě, kdy si obránce Gabriel obhodil ve vápně gólmana Doležala, ale z brankové čáry odkopl míč Knakal. Gólová radost v domácím táboře propukla až šest minut před přestávkou, když Kopic potáhl míč po levé straně, na hranici vápna poslal křížnou přihrávku přes malé vápno a Tecl už neměl problém dorazit míč do odkryté branky.

Druhý poločas začali lépe Jihočeši. V 51. minutě s vypětím všech sil vytáhl jihlavský gólman Uvarenko konečky prstů přízemní střelu Kočího. Brzy ale převzala otěže utkání znovu Jihlava a v 68. minutě ji poslal do dvoubrankového vedení hlavou po centru opět Tecl. Za dalších pět minut se míč dostal na hlavu Kosaka po kombinaci Gabriela s Dortem, ale Doležal si s hlavičkou poradil, stejně tak si vedl i při pokusu Görnera.

Tutovku sedm minut před koncem spálil střídající Veselý, který se ocitl s balónem sám v prostoru penalty po přihrávce Tecla, ale střelu nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Vysočina inkasovala v poslední minutě, kdy Knakal po 359 minutách ukončil jarní neprůstřelnost gólmana Uvarenka.

Jihlava - Sezimovo Ústí 2:1 (1:0)
Branky: 39. a 68. Tecl - 90. Knakal. Rozhodčí: Franěk - Handlíř, Szarowski. ŽK: Knakal, Mašek, Dobal (všichni Sezimovo Ústí). Diváci: 1900.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Halama, Šilinger - Gába - Dolejš (70. Cihlář), Dort, Görner, Kopic (80. Veselý) - Tecl (86. Karlík). Trenér: Vrzáček.
Sezimovo Ústí: Doležal - Ciferský, Knakal, Rožboud, Mašek - Kostečka, Javorek, Kočí (77. Dobal), Jasanský - Vukadinovič, Simr (77. Horka). Trenér: Zákostelský.

Reklama

Související témata: