Hlavní obsah

Mrzí mě slabé výkony některých hráčů, přiznává kouč Svoboda po prohrách Sparty B

ÚSTÍ NAD LABEM

Rozpačitý úvod druhé ligy prožívají fotbalisté rezervy pražské Sparty. Po dvou kolech jsou bez bodu, inkasovali už šest gólů. A tak není divu, že trenér Zdeněk Svoboda má ke spokojenosti daleko.

Článek

„Prohráli jsme s lepším týmem po našich chybách. A výsledek mohl být ještě horší, než 1:2, ale naštěstí rozhodčí neuznal domácím další dva góly,“ konstatoval kouč Zdeněk Svoboda po zápase v Ústí nad Labem. Dvě porážky ho mrzí. „A ještě větší je ale zklamání z individuálních výkonů některých hráčů. Myslel jsem si, že i při svém mládí jsou už ve věku, kdy by měli mít zažité základní herní schopnosti,“ dával Svoboda najevo roztrpčení.

V brance Sparty B nastupuje na podzim slovenský gólman Luboš Kamenár, který přišel v létě jako posila pro áčko. Vždyť má za sebou angažmá v Trnavě, Artmedii Petržalka, francouzském Nantes a tureckém Sivassporu. Dvakrát dokonce nastoupil za slovenskou reprezentaci! To je vizitka, která ho ve 24 letech řadí už ke zkušeným brankářům. Ale ani to mu zatím nezaručuje výraznější postavení ve Spartě.

„V tureckém klubu jsem byl na čtyřměsíčním hostování a potkal jsem se tam i s Plzeňáky Jakubem Navrátilem a Tomášem Radou. Ve Spartě je velká brankářská konkurence. Řídím se pokyny trenéra, a tak vypomáhám béčku. V něm je spousta mladých hráčů. Nechybí jim nasazení, ale v rozhodujících okamžicích a při standardních situacích je znát jejich nezkušenost oproti vyzrálejším soupeřům. Bohužel doplácíme na chyby, které protivník většinou potrestá,“ sdělil svoje dojmy z béčka.

„V Ústí jsme rychle dostali gól, který ovlivnil průběhu. A srazila nás druhá inkasovaná branka do šatny,“ viděl Kamenár příčinu prohry.

V neděli hraje Sparta A v Gambrinus lize na Slovácku. „Ale s týmem tam nejedu, což mě mrzí. V přípravě jsem něco odchytal. Předpokládal jsem, že bych mohl být ze začátku v áčku aspoň brankářskou dvojkou za Jardou Blažkem. Ale od začátku ligy jsem se na soupisce ještě neobjevil. Jsem z toho trochu zklamaný,“pokrčil rameny slovenský gólman.

Reklama