Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté i druhý domácí zápas prohráli o tři góly

JIHLAVA

Fotbalisté Jihlavy prohráli i druhý domácí zápas v druholigové sezoně o tři góly. Kandidát na postup do nejvyšší soutěže tentokrát od exprvoligového Ústí nad Labem inkasoval dokonce pět gólů a po debaklu 2:5 má Vysočina po třech odehraných kolech hrozivé skóre 3:8 a jen tři body za výhru 1:0 v Sezimově Ústí. V prvním kole doma Jihlava podlehla Bohemians Praha 0:3.

Článek

Přitom to na začátku utkání to vypadalo na bezproblémovou jízdu Jihlavanů za třemi body, protože hned z první útočné akce se po rohu prosadil Sedláček. Za dalších sedmnáct minut ale bylo srovnáno. Benčík z rohu nacentroval přesně na Zachariáše, který se zakončením neměl problém.

Od té doby začali mít Severočeši převahu a dokázali ji vyjádřit i gólově. Nejdříve se v 25. minutě prosadil ze standardní situace z hranice vápna Brunclík a o sedm minut později dokonal zmar v obraně domácích Vaněček.

Druhou půli začali Jihlavané tlakem, ale kromě jedné gólové příležitosti z něj nic nevytěžili, a tak po rychlém kontru udeřilo na druhé straně. Svým druhým gólem v zápase se prosadil Vaněček.

Debakl Jihlavy dokonal krátce po hodině hry Holek, který ve vápně nikým nehlídán prostřelil Uvarenka. O kosmetickou úpravu výsledku se postaral po úniku Tecla a jeho přihrávce před prázdnou bránou stojící Dolejš.

Jihlava - Ústí nad Labem 2:5 (1:3)
Branky: 1. Sedláček, 74. Dolejš - 32. a 50. Vaněček, 18. Zachariáš, 25. Brunclík, 64. Holek. Rozhodčí: Nenadál - Gallo, Tacina. ŽK: Dolejš, Tecl - Brunclík. Diváci: 1495.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Filip, Šilinger (46. Cihlář) - Dolejš, Dort, Velický, Vaculík (46. Mešanovič) - Tecl, Sedláček. Trenér: Pivarník.
Ústí nad Labem: Novák - Hyčka, Džuban, Valenta, Zeman - Brunclík, Zachariáš, Martykán, Benčík - Vaněček (55. Veverka), Holek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: