Hlavní obsah

Jihlava porazila ve druhé lize Opavu 3:1 a dotáhla se na ni

JIHLAVA

Fotbalisté Jihlavy porazili v předehrávce 9. kola druhé ligy Opavu 3:1 a po třetím vítězství za sebou se na svého dnešního soupeře bodově dotáhli. Hosté po skvělém vstupu do sezony zůstali potřetí ze čtyř posledních zápasů bez bodu a v tabulce zůstali před týmem z Vysočiny čtvrtí jen díky lepšímu celkovému skóre.

Článek

Domácí začali zápas aktivně a už v sedmé minutě se ujali vedení. Vaculík nacentroval do vápna přesně na Komárka, ten sice ještě orazítkoval jen břevno, ale dorážející Velický už síť hostující branky rozvlnit dokázal.

Jedenáct minut před přestávkou se ale Slezanům podařilo srovnat, když Uvarenko nestačil na dorážku dotírajícího Radzinevičiuse. Jenže hned z protiútoku vrátil vedení na stranu fotbalistů z Vysočiny Tecl. Domácí útočník se zorientoval ve vápně a poslal míč do levého rohu Blahovy branky.

Na další gól se čekalo až do poslední minuty zápasu, kdy vítězství Jihlavy zpečetil střelou z hranice vápna Marek Jungr. Bývalý hráč sparťanské rezervy skóroval i ve svém druhém zápase za Vysočinu.

Jihlava - Opava 3:1 (2:1)
Branky: 7. Velický, 36. Tecl, 90. Jungr - 34. Radzinevičius. Rozhodčí: Zelinka - Urban, Makovička. ŽK: Karlík, Šilinger - Vyskočil, Cigánek, Čáp, Formánek, Halaška. Diváci: 1650.
Jihlava: Uvarenko - Karlík (73. Halama), Tlustý, Komárek, Šilinger - Gabriel (85. Kučera), Jungr, Velický, Vaculík - Mešanovič (69. Sedláček), Tecl. Trenér: Pivarník.
Opava: Blaha - Pomp, Cigánek, Formánek, Čáp (83. Neubert) - Partyš, L. Sedláček (63. Schaffartzik), Křeček, Vyskočil (84. Halaška) - Radzinevičius, Mrázek. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: