Hlavní obsah

Mám jen pozitivní dojmy, tvrdí kouč Frťala po premiéře ve Varnsdorfu

VARNSDORF

Ještě počátkem října patřil do realizačního týmu prvoligových Teplic, kde byl asistentem trenéra Petr Rady. A v neděli si Zdenko Frťala odbyl premiéru v roli hlavního kouče fotbalistů FK Varnsdorf ve druhé lize. Byl to velký skok, ale 41letý bývalý ligový hráč si tuhle cestu vybral a nelituje. „Vážím si možnosti věnovat se fotbalu na postu prvního trenéra,“ řekl pro Sport.cz po remízovém zápase s Bohemians Praha.

Foto: Josef Pešout, Právo

Zdenko Frťala

Článek

Jaké jsou Frťalovy pocity po několika dnech působení ve Varnsdorfu? „Zatím převažují jen pozitivní dojmy. Uvnitř i kolem klubu pracují obětaví lidé, kteří mají fotbal rádi, a nevidím sebemenší problém. Potěšila mě i chvála naší hry ze strany zkušeného trenéra Bohemians Praha pana Baráta. Zároveň musím uznat, že rovněž soupeř hrál dobře. Líbila se mi i atmosféra, naši fanoušci neřekli na mé svěřence žádné špatné slovo a moc nás povzbuzovali,“ líčil Frťala.

Nechtěl se pouštět do úvah, do jaké míry jsou fotbalisté ve druhé lize horší, než jaké poznal třeba v Teplicích. „Určitě nebudu úroveň druholigové soutěže snižovat. Konkrétně ve Varnsdorfu je mladý kádr s řadou hráčů kolem třiadvaceti let. A jsou snaživí, přestože nemají vedle sebe nějakou výraznou osobnost s prvoligovými zkušenostmi. Chtějí se zlepšovat, a to vidím jako velké plus,“ uvažoval trenér.

Melunoviče zná z Teplic

Ofenzivní oporou Varnsdorfu je srbský útočník Alen Melunovič, který nastoupil v posledních pěti zápasech a v nich dal tři góly. „Znám ho už z Teplic. Je schopen se prosadit díky výbornému výběru místa a špičkové hře hlavou. Pozoruji na něm výkonnostní pokrok,“ řekl trenér na jeho adresu.

V příštím kole jede severočeský tým do Brna, které je po jarním sestupu z první ligy předposlední ve druhé lize. „Bude to vůbec první měření sil obou celků v historii. Ale beru to tak, že i do utkání proti klubu s tak velkou tradicí se dá jít odvážně, i když Zbrojovku samozřejmě respektujeme. Četl jsem, že Brno před zápasem s námi mění trenéra, což by prý mělo Moravany nabudit. Tak uvidíme, jak tam dopadneme,“ povídal Frťala.

Kam směřují podle něj varnsdorfské cíle? „Chceme hrát tak, abychom neměli problémy se záchranou. Vyžaduji od hráčů tréninkové úsilí a fotbalu podřizuji i svoji práci. Na dojíždění z Teplic, kde bydlím, si nestěžuji. Ve Varnsdorf mohu i přebývat. Není to zase tak daleko ve srovnání s tím, když jsem působil v Ružomberoku,“ dodal kouč Severočechů.

Reklama

Související témata: