Hlavní obsah

Brněnští fotbalisté vyhráli na jaře i třetí druholigový zápas

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno i ve třetím jarním zápase naplno bodovali. V nedělním 19. kole porazili Táborsko 2:1 gólem ze druhé minuty nastavení a v tabulce jsou už devátí.

Článek

Do vedení šli ale hosté, když ve 33. minutě otevřel skóre Kostečka. Vyrovnat mohl ještě v závěru poločasu Doležal, ale trefil pouze tyč. Brňanům se nedařilo prosadit přes perfektně bránící hráče hostů a ti naopak mohli několikrát ohrozit brněnského brankáře z brejků. Jenže žádný z nich nedokázali potrestat.

Brněnský trenér Petr Čuhel zareagoval na nepříznivý vývoj utkání změnami v sestavě. Příchod Sedláčka hodně oživil hru Brna a Zbrojovka byla od té doby aktivnější a živější. A dočkala se i vyrovnání. Po přesném pasu Švancary se v 73. minutě trefil už potřetí na jaře útočník Doležal.

Hosté byli nadále pod tlakem a v nastaveném čase remízu neudrželi. Obrat dokonal ze standardní situace Sedláček, který krásnou střelou z pětadvaceti metrů vymetl Fryštákovu šibenici.

Znojmo uštědřilo fotbalistům Jihlavy první jarní porážku

Fotbalisté Jihlavy utrpěli první jarní porážku ve druhé lize na hřišti Znojma, kterému  podlehli 0:1. Zápas rozhodl už ve 4. minutě Lacko. Vysočina tak klesla na třetí místo o skóre za Bohemians Praha.

Domácí zvládli zápas bez inkasované branky, i když jim v obraně chyběl distancovaný kapitán Jonov. Jihlava však defenzivu Znojma příliš neprověřila.

Znojmo nedalo Vysočině v předchozích třech utkáních ani jeden gól a vždy prohrálo, tentokrát ale prokletí rychle zlomilo. Cihlář, který hrál ještě na podzim za Jihlavu, našel nabíhajícího Lacka a ten uklidil míč k pravé tyči Blažkovy branky. Hosté nepůsobili jako tým bojující o postup do první ligy. Jejich největší šanci měl Tecl, který si ale v 28. minutě nadvakrát vylámal zuby na brankáři Hrubém.

Znojmo vytěžilo ze tří jarních utkání sedm bodů.

Čáslav po změně trenéra remizovala s Bohemians Praha 1:1

Fotbalisté Čáslavi s novým trenérem Milošem Sazimou poprvé na jaře bodovali. Po prohrách doma s Mostem a v Jihlavě uhráli na domácím trávníku remízu s Bohemians Praha. Hostům i zisk bodu stačil k návratu na druhé místo tabulky před Jihlavu, která vyšla naprázdno ve Znojmě. Čáslav se drží stále jen dva body nad pásmem sestupu.

Sazima v týdnu nahradil dosavadního kouče Oldřicha Abrháma, podle klubového webu změna souvisí se vstupem nového strategického partnera do čáslavského fotbalu.

A Sazimova premiéra se vyvíjela nadějně. Po opatrném začátku a šancích Szmeka či Čertíka se domácí fotbalisté dočkali vedení v poslední minutě první půle. Po autovém vhazování Kunášek "procedil" míč středem obrany, kam si zaběhl Džafič a uklidil balon k tyči.

Hostům se ještě víc přitížilo v 58. minutě, protože Lencevič dostal červenou kartu za faul na Džafiče. I v deseti se ale hosté tlačili dopředu a v závěru krátce poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen na domácí straně Kunášek, Grznár po rohu prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a trefou k tyči vyrovnal.

Brno - Táborsko 2:1 (0:1)
Branky: 73. Doležal II, 90.+2 Sedláček - 33. Kostečka. Rozhodčí: Lerch - Urban, Makovička. ŽK: Kostečka. Diváci: 2458.
Brno: Doležal I - Pašek, Pernica, Šoljič, Kasálek (60. Chigou) - Hromek (52. Michna), Mezlík (81. Sedláček), Sus, Lutonský - Švancara, Doležal II. Trenér: Čuhel.
Táborsko: Fryšťák - Rožboud, Kotrba (87. Kalášek), Nesvadba, Zbrožek - Kočí (78. Houška), Kostečka (64. Mach), Přeučil, Jasanský, Sladký - Pecka. Trenér: Zákostelský.
Znojmo - Jihlava 1:0 (1:0)
Branky: 4. Lacko. Rozhodčí: Možíš - Chytil, Peřina. ŽK: Sukup, Okleštěk - Gavrič, Jungr, Halama. Diváci: 1484.
Znojmo: Hrubý - Sukup, Avdič, Hnaníček, Hříbek - Mudra, Lacko, Zifčák (69. Okleštěk), Cihlář (90. Lukáš) - Vašíček, Rolinc (85. Mandula). Trenér: Smrček.
Jihlava: Blažek - Obert, Komárek, Halama, Gavrič (65. Sedláček) - Helísek, Jungr, Velický (79. Karlík), Kučera - Mešanovič, Tecl. Trenér: Pivarník.
Čáslav - Bohemians Praha 1:1 (1:0)
Branky: 45. Džafič - 85. Grznár. Rozhodčí: Orel - Kocián, Hájek. ŽK: Ducheček, Kunášek, Fikejz - Flachbart. ČK: 83. Kunášek - 58. Lencevič. Diváci: 528.
Čáslav: Ducheček - Špidlen, Karal, Němeček, Kunášek - Fikejz (81. Šturma), Rakovan, Čertík, Prášil, Džafič (90.+2 Hečko) - Szmek (74. K. Hejný). Trenér: Sazima.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Lencevič, Drsek, Grznár - Jiří Šisler, Fenyk, Macháček (65. Duchnič), Škoda (65. Hodas) - Dorotík, Očovan. Trenér: Barát.

Reklama

Související témata: