Hlavní obsah

Unikli jsme ze sestupových příček, ale musíme dál bojovat, říká mostecký kouč Zach

Most

Se šestibodovým mankem na nesestupové příčky vstupovali fotbalisté Baníku Most do jarní části druhé ligy. Do konce sezóny zbývá ještě šest kol, ale severočeský celek už má boj o záchranu ve svých rukou. Předposlednímu místu se už vzdálil na solidní tříbodový rozdíl. To je dobrá výchozí pozice pro finiš soutěže.

Článek

Mostečtí v minulém kole zdolali MFK Karviná. „Narazili jsme na soupeře, který by se v případě svého vítězství přiblížil na dva body k druhému místu v tabulce. Věděli jsme tudíž o karvinské motivaci. Snažili jsme se hrát ofenzivně, ale museli jsme si hlídat i defenzivu. Jsem rád, že jsme zápas odehráli vzadu na nulu," konstatoval mostecký trenér Michal Zach po vítězství 1:0.

Čekal, že jeho tým udělá během jara takové vzestupné kroky? „To se dalo těžko odhadovat. Chtěli jsme nejprve zmenšit ztrátu a únik z patnáctého místa se nám povedl díky nynější vítězné sérii. Těch devět bodů v řadě nám hodně pomohlo. Ale zdaleka není nic jistého. Potřebujeme v tomto trendu pokračovat," uvažoval kouč.

Góly střílí stoper Hofmann

Současným hrdinou Mostu je stoper Stanislav Hofmann, který skóroval pokaždé v posledních třech vítězných zápasech. „Dokázal se dostat k odraženým míčům po standardních situacích. Má dobrou kopací techniku. Dá se předpokládat, že si ho všimne někdo z první ligy," řekl Zach na adresu 21letého fotbalisty.

Nad poznámkou, že střelecky táhne tým, se Stanislav Hofmann jen pousmál. „Nevím, jestli se to dá takhle říci. Měl jsem i trochu štěstí, že to tam spadlo. Hlavní je, že sbíráme body. Ve druhé lize se dá hrát s každým."

Svoji budoucnost zatím neřeší. „Prioritní je záchrana. V Mostě jsem vyrůstal, za zdejší klub hraji od nejmladších žáků, jsem patriot. A je pro mě důležité, abychom soutěž uhájili," tvrdil Hofmann, jehož otec je u stejného mužstva asistentem trenéra Zacha. Jak to jde dohromady? „Ze začátku jsem to měl těžké. Když se mi nedařilo a hrál jsem, tak lidi říkali, že je to z protekce. Ale teď si myslím, že podávám už delší dobu výkony na dobré úrovni, a nikdo nemůže proti tomu nic namítat," pravil s úsměvem.

V mosteckém áčku je už čtvrtou sezónu. „V dorostu jsem dal za sezónu šestatřicet gólů a trenéři si mě hned vzali do druhé ligy dospělých. Držím se v kádru, který se přitom dost mění. Uvidíme, co bude v létě," zakončil Hofmann.

Reklama

Související témata: