Hlavní obsah

Jsou tři varianty, míní Pelc

Ústí nad Labem

V nezáviděníhodné situaci se ocitli fotbalisté Ústí nad Labem po vybojovaném prvenství ve druhé lize. Vůbec totiž netuší, jakou soutěž budou hrát na podzim!

Foto: Josef Pešout, Právo

Manažer fotbalistů Ústí nad Labem Stanislav Pelc.

Článek

„I když jsme sportovně splnili krásný cíl s postupem, pořád existují tři varianty. Buď budeme hrát první ligu, na což máme nárok, v sousedních Teplicích, nebo druhou ligu s výjimkou na domácím stadiónu, nebo v nejhorším případě jen ČFL. Kdyby nevyšla ta první možnost, můžeme toho jen litovat. V polovině června by mělo o nás rozhodovat Ligové shromáždění," řekl Stanislav Pelc, sportovní manažer klubu.

„Zaslali jsme do Prahy všechny materiály ohledně chystaného dovybavení našeho stadiónu. Prostě splníme všechny náležitosti pro to, abychom mohli hrát první ligu jinde. S Teplicemi jsme domluvení a na svaz jsme dodali i předběžnou dohodu o pronájmu stadiónu," sdělil manažer.

Lze předjímat rozhodnutí Ligového shromáždění? „Morava asi bude proti Ústí. Dočetl jsem se, že zájem postoupit místo nás má i třetí Sokolov, jenž ale také nedisponuje potřebným stadiónem," připomněl Pelc.

Co tvorba ústeckého hráčského kádru pro příští sezónu? „Zůstane nám dvanáct kmenových hráčů, ostatním končí hostování. Ale věřím v pokračování spolupráce s Teplicemi. Myslím, že i kdyby oba kluby hrály společně v první lize jako v předešlém ročníku, nebylo by to ke škodě ani jedné straně," dodal sportovní manažer.

Reklama