Hlavní obsah

Chceme bojovat o návrat, netají kouč Nádvorník ambice Žižkova

Fotbalisté Viktorie Žižkov půjdou do nové sezóny ve druhé lize s cílem okamžitě se pokusit o návrat mezi elitu, kterou museli na jaře opustit z postu nejslabšího celku prvoligové tabulky. „Máme zase obměněné mužstvo, ale ambicí se nevzdáváme,“ říká trenér Roman Nádvorník v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Nádvorník, trenér fotbalistů Viktorie Žižkov.

Článek

Z jarního prvoligového kádru vám odešla spousta hráčů. Jakého odchodu nejvíce litujete?

Určitě Mateje Sivriče, který dal pět gólů. Na to, že hrál v posledním celku ligové tabulky, to nebyla špatná bilance. Skončilo mu hostování z Liberce, dostal nabídku z Mladé Boleslavi, a tak jsme ho nemohli udržet ve druhé lize.

A co loučení Valenty, Milosavljeva, Lafranceho a dalších fotbalistů?

Jirka Valenta nám v jarní fázi pomohl, ale vrátil se do Jablonce, kde nejspíš dostane šanci i v lize. Milosavljev byl také na hostování. Konkrétně z Karviné, ale teď odešel do Baníku Ostrava. Lafrance je v Příbrami a do výčtu odchodů patří například i Bálek.

Co obsazení brankářského postu?

V první lize za nás chytali Vaclík, Ticháček, Kolář i Boháč, nyní zkoušíme slovenského gólmana Pernického, který by mohl zůstat.

Jak si vážíte středečního vítězství v Křešicích u Litoměřic nad prvoligovými Teplicemi?

Každý úspěšný výsledek mančaftu pomáhá a my jsme vyhráli 3:1. Jsme rádi, že jsme zvládli takhle těžký zápas a hráči viděli, že se mohou měřit i s relativně silnějšími celky.

Snažíte se doplňovat kádr?

Samozřejmě, ale pro nás je to složité, protože jsme omezeni finančními prostředky. Přesto doufám, že naši noví hráči promluví do boje o základní sestavu a prosadí se ve druhé lize. Uvidíme, jestli se ještě naskytne možnost příchodu některého dalšího hráče, který by nám vyhovoval. Maximálně by se jednalo o jedinou posilu do základu.

Jak se těšíte na sezónu?

Mnozí nás řadí k největším favoritům na postup, což musíme akceptovat. Nižší ambice by byly alibistické. Ale zároveň si myslím, že tak jasným adeptem nebudeme. V soutěži jsou kluby, které se chtějí o postup zajímat i z toho důvodu, že začnou rekonstruovat nebo budovat stadión s potřebným vybavením.

Znáte dobře nejen první ligu, ale i druhou nejvyšší soutěž, v níž jste předtím také trenérsky působil. Kde jste našel vůli setrvat na lavičce sestupujícího celku z první ligy?

Už při mém příchodu na Žižkov jsme nastavili takovou vizi, že i v případě sestupu se pokusíme rychle o návrat. Vedení splnilo to, co jsme si dohodli, a pokračujeme ve spolupráci.

Reklama

Související témata: