Hlavní obsah

HFK Olomouc - Bohemians 1905 0:2Fotbalisté Bohemians 1905 po výhře nad HFK vedou druhou ligu

Praha/Sokolov
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli v 15. kole druhé ligy na hřišti HFK Olomouc 2:0 a i díky zaváhání Znojma vystřídali svého sobotního soupeře v čele tabulky. Pomyslné vítězství v podzimní polovině soutěže zajistily "Klokanům" branky Rady a Ptáčka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík (ilustrační foto).

Článek

Bohemians se ujali vedení už ve 4. minutě, kdy gólman HFK Šrom podcenil centr, špatně vyrazil míč, který do odkryté branky poslal Rada. Hosté si poté málem dali vlastní gól, když Šimkův centr srazil Ptáček, brankář Sňozík ale dokázal míč zastavit před čarou. Druhou branku Bohemians mohl přidat Bartek, který šel ve 24. minutě sám na Šroma, jenže neuspěl.

Druhý poločas začali domácí velkým tlakem a hned v úvodu se do velké příležitosti dostal Korčian. Postupem času ale nápor opadl a v závěru už měli ze hry více Bohemians. Moravec v 71. minutě ještě neuspěl, ale o sedm minut později už po Radově rohu mířil přesně Ptáček.

Olomouc prohrála po sedmi kolech a z prvního místa se propadla na třetí příčku. Kromě Bohemians 1905 ji přeskočilo také Znojmo, které má 28 bodů stejně jako "Klokani" a druhé je kvůli horšímu skóre. HFK na oba rivaly ztrácí jeden bod.

Baník potřetí v řadě doma nevyhrál

Sokolov nedokázal vyhrát už ve třetím domácím zápase za sebou. Před vlastním publikem tentokrát remizoval s Karvinou 1:1. Západočeši dominovali v první půli a už v 10. minutě mohli jít do vedení, ale Vaněček II. po centru Blažka v jasné šanci nemířil v pádu přesně. Domácí útočník se ale dočkal ve 26. minutě, kdy se dostal do trháku proti osamocenému stoperovi Mikulovi. I přes faul, oceněný dodatečně žlutou kartou, se probil do zakončení a nedal Palečkovi střelou k pravé tyči šanci. Další možnost nevyužil Dvorník, na druhé straně střelu Gondy z dvaceti metrů bez problémů lapil brankář Dvořák.

Po změně stran Sokolov vypadl z tempa a nebezpeční začali být hosté. Převahu korunovali už v 54. minutě, kdy se po centru zprava trefil Ciku. Proti zaskočeným domácím soupeř dál udával tempo, ale vyložené šance si nepřipravil. Nakonec mohl Sokolov strhnout vítězství na svou stranu, ale v 74. minutě po přihrávce skvěle hrajícího Vaněčka II. jeho bratranec Vaněček I. sám proti Palečkovi mířil příliš vysoko. Baník tak promarnil šanci dotánout se bodově na aktuálně třetí Bohemians 1905. Hosté uhráli už čtvrtý nerozhodný výsledek za sebou a sedmý v sezóně.

Opava získala cenný bod

Opava si odvezla cenný bod za remízu 0:0 ze hřiště Ústí nad Labem, poslední příčku ale neopustila. Slezanům se povedlo bodovat venku teprve podruhé v sezóně, předtím dokázali uhrát nerozhodný výsledek ve Zlíně.

Ústí mělo velkou šanci rozhodnout duel v 75. minutě, kdy sudí Orel nařídil penaltu za ruku Zapletala, který v šestnáctce zastavil Džubanovu střelu. Volek ale poslal míč z pokutového kopu vedle levé tyče.

Severočeši měli v utkání převahu, ale žádnou příležitost neproměnili. Po předchozích dvou výhrách se tak museli smířit s bodem.

Pardubice si poradily se Zlínem

Nováček z Pardubic si připsal už sedmou výhru v soutěži, když doma zdolal Zlín 2:0. Východočeši se dostali do vedení už v 9. minutě zásluhou útočníka Dittricha, který si šikovně naběhl na Norkův centr a hlavou otevřel skóre.

Hosté ale byli většinu první půle častěji u míče, jedinou vážnější možnost však měl v 19. minutě Železník. Pardubičtí mohli ve 38. minutě zvýšit vedení, ale zlínský brankář Kořínek se blýskl skvělým zákrokem.

Po přestávce se hrál oboustranně útočný fotbal a soupeři si vytvořili několik dobrých příležitostí. Ale zlínští Dobeš se Železníkem ani o pár minut později domácí Petrus úspěšní nebyli. Teprve v 83. minutě náhradník Janecký pojistil pardubickému týmu vítězství, když nadvakrát překonal Kořínka.

Vlašim neuspěla na půdě Bohemians Praha

Fotbalisté Bohemians Praha porazili Vlašim 3:1, přestože se museli obejít bez trenéra Ivana Pihávka. Kouč dal před fotbalem přednost návštěvě příbramské porodnice, kde se mu čtvrt hodiny před začátkem utkání na Střížkově narodila dcera.

Domácí postrádali i zraněného Grznára a distancovaného Jandu, pod vedením asistenta Miloše Sazimy i tak vyhráli dvoubrankovým rozdílem již úvodní poločas. Po 20 minutách zprava odcentroval Grussmann a Šenkeřík hlavičkou k tyči otevřel skóre. Jen o minutu později běželi sami s Kuzmanovičem na gólmana Pávka, ten ale Šenkeříkovu střelu tentokrát vyrazil. Ve 28. minutě Grussmann obešel i Pávka, z úhlu však netrefil prázdnou branku.

Sedm minut před poločasem po centru Križana z trestného kopu poskytla obrana Vlašimi Pencovi dost času, aby si na hranici šestnáctky zpracoval míč a ještě stihl přesně zamířit.

Šest minut po změně stran dal vlašimský bek Krob střelou z dvaceti metrů do horního růžku kontaktní branku, drama se však nekonalo. Hosté neměli síly, aby si vytvořili územní převahu a šance. Naopak v 64. minutě Šenkeřík zblízka hlavičkoval vedle, osm minut po něm byl úspěšnější Kuzmanovič, když po přihrávce Pence z brejkové situace pojistil tři body pro domácí.

Most čeká na vítězství už osm zápasů

Most remizoval se Znojmem 1:1 a na vítězství čeká už osm zápasů. Druhý tým tabulky naproti tomu nevyhrál už čtyři kola, po dvou porážkách za sebou však tentokrát dokázal bodovat.

První poločas se odehrál bez kotle fanoušků Mostu, kteří protestovali proti výkonům hráčů Baníku. V komorní atmosféře se do první příležitosti dostalo Znojmo, ale únik Vašíčka zlikvidoval brankář Belaň. Poté následoval festival šancí obou mužstev, ale gólmani byli bezchybní. To platilo až do 40. minuty, kdy hostující Okleštěk lobem z pětatřiceti metrů přehodil Belaně.

Po přestávce přišel velký nápor domácích a vyrovnání se Most dočkal v 62. minutě. Po sérii centrů do znojemské šestnáctky se míč dostal k dorostenci Kotlanovi, jenž krásnou střelou do růžku z hranice vápna vyrovnal.

Baník začal tlačit ještě víc, ale Znojmo držel brankář Hrubý. Nejprve vyrazil Pilařův přímý kop a se štěstím zlikvidoval i Nguyenovu ránu. V předposlední minutě mohlo jít do brejku Znojmo, akci ale zastavil faulem domácí Procházka a dostal červenou kartu.

Druhá fotbalová liga - 15. kolo:
Sokolov - Karviná 1:1 (1:0)
Branky: 26. Vaněček II. - 54. Ciku. ŽK: Vaněček II. - Mikula. Rozhodčí: Hrubeš - Černý, Mokrusch. Diváci: 703.
Sokolov: Dvořák I. - Blažek, Dvorník, Vondráček, Dřížďal - Machek (68. Holub), Vrtělka, Čada, Vaněček I. - Dvořák II. (81. Hrubý) - Vaněček II. Trenér: Jindra.
Karviná: Paleček - Škahič (46. Limanovský), V. Cverna, Mikula, O. Cverna - Ciku (89. Juřena), Gonda, Vaněk, Knötig, Vladavič - Mišinský (84. Besta). Trenér: Pánik.
Bohemians Praha - Vlašim 3:1 (2:0)
Branky: 21. Šenkeřík, 38. Penc, 72. Kuzmanovič - 51. Krob. Rozhodčí: Kalenda - Štěrba, Ratajová. ŽK: Grussmann, Penc, P. Macháček - Starý, Krob, Pokorný, Matoušek. Diváci: 463.
Bohemians Praha: Winter - Fenyk, Lencevič, Nesvadba, Križan - Penc - Očovan, Demeter (81. Vojta), Grussmann (60. P. Macháček), Šenkeřík (90. Krystan) - Kuzmanovič. Trenér: Sazima.
Vlašim: Pávek - M. Macháček, Petrů, Starý, Krob - L. Janda, Křeček (46. Kraus), Pokorný, Průcha - Matoušek (73. Jeřábek), Klán (46. Jícha). Trenér: Frýdek.
Pardubice - Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 9. Dittrich, 83. Janecký. Rozhodčí: Bílek - Tacina, Gallo. ŽK: Dubský - Kubica. Diváci: 673.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Tischler, Prorok, Norek - Hundák (28. Petrus), Řezníček, Dubský, Jeřábek (85. Jak. Sklenář), Javůrek (76. Janecký) - Dittrich. Trenér: Svědík.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Malý, Kubica, Hruška (84. Dvořák) - Motal (59. Bartolomeu), Dobeš, Elšík, Hájek (4. Salachna) - Železník, Malcharek. Trenér: Kalivoda.
Ústí nad Labem - Opava 0:0
Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Džuban - Zapletal, Wirth. Diváci: 863.
Ústí: Novák - Zeman, Džuban, Valenta (61. Peterka), Folwarczny - Hovorka, Hrošovský, Štrbák, Volek - Veverka, Holek (61. Gulajev). Trenér: Bičovský.
Opava: J. Květoň - Schaffartzik, Kostelný, Uvíra, Swiech - Partyš, Wirth, Zapletal, Němec (73. Šrom) - Mrázek (89. Radzinevičius), Jurečka (79. Sedláček). Trenér: Vavruška.
Most - Znojmo 1:1 (0:1)
Branky: 62. Kotlan - 40. Okleštěk. Rozhodčí: Lerch - Pochylý, Machálek. ŽK: Mujagič, Kotlan - Sukup, Okleštěk. ČK: 89. Procházka (Most). Diváci: 175.
Most: Belaň - Pospíšil, Procházka, Novotný, Šraga - Štefko (61. Nguyen), Kotlan, Pilař, Mujagič, Lácha - Vodička (46. Osumanu). Trenér: Zach.
Znojmo: Hrubý - Hříbek (78. Šilinger), Odehnal, Avdič (65. Lukáš), Sukup, Cihlář - Okleštěk, Buchta, Lacko, Hnaníček - Vašíček (75. Mandula). Trenér: Kalvoda.
HFK Olomouc - Bohemians 1905 0:2 (0:1)
Branky: 4. Rada, 78. Ptáček. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vlasjuk. ŽK: Murin, Šimko - Růžička. Diváci: 1016.
HFK: Šrom - Kopecký, Lukášek, Murin (68. Čep), Šimko (72. Chmelo) - Hromek, Kobylík, Kovář, Čtvrtníček - Korčián (58. Bednář), Žondra. Trenér: Machala.
Bohemians 1905: Sňozík - Žižka, Ptáček, Šmíd, Růžička - Jindřišek, Bartek, Moravec (89. Budínský), Rada, Nerad (25. Šiml) - Jirouš. Trenér: Weber.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Znojmo 30 45 : 24 58
2 Bohemians 30 50 : 25 56
3 HFK Olomouc 30 41 : 44 50
4 Sokolov 30 36 : 26 50
5 Varnsdorf 30 49 : 37 49
6 Zlín 30 49 : 37 48
7 Pardubice 30 47 : 31 46
8 Žižkov 30 38 : 30 45
9 Karviná 30 43 : 43 42
10 Ústí 30 32 : 42 39
11 Bohemians 30 30 : 33 35
12 Táborsko 30 35 : 42 34
13 Vlašim 30 37 : 58 31
14 Most 30 33 : 48 31
15 Čáslav 30 24 : 43 25
16 Opava 30 34 : 60 21

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.