Hlavní obsah

Řepka opět obul kopačky a hned pomohl Mostu k výhře. Ale hodnotit se to nedá, řekl

Most

Fotbalový rebel Tomáš Řepka to se svým návratem na hřiště myslí vážně. Devětatřicetiletý stoper již několik týdnů trénuje s druholigovým Baníkem Most, kde dělá zároveň sportovního manažera, a dokonce nastoupil do přátelského utkání proti Souši. V něm odehrál úvodní poločas a jeho tým nedostal žádný gól. „Hodnotit se to příliš nedá,“ citují Řepku oficiální stránky Baníku. Most nakonec zvítězil 3:2.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Řepka pózuje před kotlem fanoušků Mostu.

Článek

Vzhledem k tomu, že profesionální fotbalové soutěže mají o víkendu volno na úkor finále Poháru České pošty, rozhodli se Mostečtí sehrát přípravný duel s divizní Souší. A diváci, kteří na zápas přišli, nemohli věřit vlastním očím. Za Most si poprvé zahrál Tomáš Řepka, který před necelými deseti dny potvrdil, že jej znovu láká návrat na hřiště a v případě udržení Baníku v Národní lize na podzim oblékne mostecký dres.

„Nějakou dobu už jsem s klukama trénoval a trenér chtěl, abych to šel zkusit, co to se mnou udělá. Já byl jenom rád, že jsem si mohl jít zahrát," řekl po vítězném zápase Řepka, který potvrdil pozici lídra obrany a úspěšně dirigoval mosteckou defenzivu. Během jeho pobytu na hřišti se souští střelci neprosadili.

Devětatřicetiletý hráč po utkání přiznal, že k návratu ještě povede dlouhá cesta. A je rád, že poločasové tempo vydržel. „Jsem především rád, že jsem se nezranil, jinak se to ani hodnotit nedá. Chybí mi stále spousta věcí, dlouho jsem netrénoval, takže jsem hlavně rád, že jsem to vydržel," hodnotil Řepka svůj výkon.

Na podzim by rád přidal další, mistrovské zápasy. „Naplánoval jsem si, že budu zvyšovat tréninkové dávky, abych byl v kondici do letní přípravy. Moc rád bych si v Mostě zahrál druhou ligu, ale tu musíme nejprve udržet, což bude hodně těžké," nechal se slyšet před několika dny v rozhovoru pro Právo a Sport.cz. Jeho Most je tři kola před koncem druhé ligy na nesestupové 14. příčce, má však pouze bod náskok na předposlední Čáslav a poslední Opavu.

Reklama

Související témata: