Hlavní obsah

Pulpit už není trenérem Vítkovic, na lavičku se vrací West

Ostrava

Fotbalisty Vítkovic už na jaře nepovede trenér Martin Pulpit, který druholigový celek převzal v polovině října. Vedení klubu mu hodlá nabídnout jinou funkci, na pozici kouče ale dosadilo zpět Romana Westa, kterého Pulpit během podzimu nahradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Martin Pulpit

Článek

Devětačtyřicetiletý Pulpit začal sezonu jako kouč ligové Příbrami, ale po nevydařeném začátku byl ještě v srpnu odvolán. V říjnu pak přijal nabídku Vítkovic, ale z pěti zápasů FNL s nimi získal jediný bod při dvou vstřelených gólech. Vítkovice jsou v tabulce druhé nejvyšší soutěže po podzimu předposlední se ztrátou sedmi bodů na místa záchrany.

"Věříme, že mužstvo pod Romanem Westem herně zabere a že se o záchranu v soutěži ještě popere. S panem Pulpitem budeme jednat o jiné formě spolupráce," řekl pro klubový web nový předseda představenstva Vítkovic Pavel Filipčík. Ten nahradil Romana Galače, který dal funkci k dispozici.

"Za sebe mohu slíbit, že pro záchranu uděláme maximum, a věřím, že budeme fotbalem zase bavit fanoušky a přivedeme je zpátky na stadion," doplnil trenér West.

Reklama

Související témata: