Hlavní obsah

Opava chce do ligy. S partnerem i bez něj

Opava

V minulé sezóně utekl Opavě postup do první ligy o pověstný vlásek. V té nadcházející, kterou Slezané odstartují v sobotu ve Frýdku-Místku, se o návrat mezi českou fotbalovou elitu, kde působili naposledy v sezóně 2004/2005, pokusí znovu. „Nejvyšší soutěž se uzavírá a my cítíme, že máme možná poslední šanci na postup," uvedl předseda představenstva SFC Opava Marek Hájek.

Foto: Petr Kotala

Ostravský Tomáš Mičola (vlevo) v duelu s Opavou.

Článek

Nebude u toho už obránce Zdeněk Pospěch, který po minulé sezóně ukončil kariéru, výrazně pomoci by ale naopak měl záložník Pavel Zavadil, který do Opavy přestoupil z Brna. „Nerozlišuji, zda do sezóny dobře vstoupíme, nebo budeme body sbírat ve druhé polovině. Kdo chce postoupit, musí mít co nejdřív 50 bodů, i když my jsme v loňském ročníku dokázali nepostoupit s 63 body," řekl trenér Roman Skuhravý.

Opava kromě Zavadila získala v létě už jen konžského útočníka Joela Ngandu Kayambu z Pardubic a na hostování z Vyškova Michala Stříže. I proto, že se podle generálního manažera Aloise Grussmanna soustředili na udržení klíčových hráčů. „S Petrem Zapalačem, Honzou Žídkem i Honzou Schaffartzikem, o které byl zájem, jsme podepsali dlouhodobé kontrakty a podobně jednáme i s dalšími hráči, kterým končí smlouva," řekl Grussmann.

Co se ovšem nepodařilo, bylo sehnat hlavního partnera. O koupi akcií klubu projevila zájem švýcarská společnost TICC, GmbH, za kterou stojí čínský investor, zastupitelé města ale kvůli nejasnostem prodej neschválili a vyžádali si další informace.

„Věříme, že v září, nebo na konci roku se proces propojí, zastupitelé získají dostatek informací a partner dodá, co je potřeba. Chceme, abychom měli první ligu zaplacenou ze dvou třetin silným partnerem," popsal Hájek a zdůraznil, že Opava chce hrát nejvyšší soutěž i bez něj. „Kdo si vysoutěží postup a vzdá se ho, nemá ve fotbale co dělat. Výmluvy, že nejsou peníze, svědčí o neschopnosti vést klub. Pro mě je to naprosto nepřijatelné," řekl Hájek.

Reklama

Související témata: