Hlavní obsah

Ještě nejsme velké mužstvo, zdůvodňuje kouč Skuhravý kolísavé výsledky Opavy

Opava

Na začátku sezóny roli největšího favorita druhé ligy rádi přijali, až v průběhu soutěže ale fotbalisté SFC Opava poznávají, jak těžké je v téhle nové roli uspět. Aktuálně jsou sice na postupové příčce, odehráli ale o jedno utkání více než jejich soupeři. V pátek předehrávali 16. kolo ve Vítkovicích, kde zvítězili 2:1 a posunuli se na druhou příčku, bod za vedoucí Třinec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Skuhravý.

Článek

„Loni jsme se smáli tomu, když trenér Baníku Petržela říkal, že každý soupeř proti nim hraje, jako by to byl zápas roku. Mám ten pocit, že přesně tohle nyní zažíváme sami. Pro většinu kluků je tohle nová role, zvykáme si na to," řekl opavský kapitán Jan Žídek.

„Je to pro nás o to těžší, ale musíme se na každý zápas koncentrovat a hrát na více než sto procent. Občas se nám to nedařilo, ale snad už těch výkyvů bylo dost. Ale myslím, že to půjde," dodal Žídek, který v páteční předehrávce proti Vítkovicím vstřelil vítězný gól.

Snaha svazovala nohy

Opava ve Vítkovicích v prvním poločase dominovala, dala ale jenom jeden gól. Trefil se Jursa. Vyrovnání ale po změně stran zařídil povedeným lobem Mišinský. „Strašně moc jsme chtěli vyhrát, a to nám svazovalo nohy. Jsme v situaci, že i kdyby na nás vystřelili z Marsu, tak dostaneme gól. Jsem ale rád, že i přes tu nepřízeň jsme to proti Vítkovicím výsledkově zvládli," vykládal trenér Opavy Roman Skuhravý.

Právě zbytečné góly komplikují opavské postupové plány. „Taková období mají i větší mužstva. Víme o tom, že dostáváme hloupé góly a že jich dostáváme moc. Musíme to přečkat. Máme před sebou poslední utkání a v zimě bude dost prostoru s tím něco udělat," nastínil Skuhravý.

Za největšího protivníka Opavy považuje vlastní tým. „V každém zápase ukazujeme, že jsme sami sobě největším soupeřem. Ve všech zápasech máme pasáže, kdy jsme jednoznačně lepší, ale také dokážeme v defenzivě udělat hloupé chyby. Ale ten stav, v němž se nacházíme, je přesně takový, jaký má být, protože ještě nejsme velké mužstvo, které by suverénně prošlo takhle těžkou soutěží," řekl opavský trenér.

V závěrečném podzimním kole přivítá Opava v pátek 17. listopadu od 13 hodin exligový Hradec Králové. A útočník Opavy Tomáš Jursa má jasno: „Bude to další těžký soupeř, aspirant na postup, ale my musíme doma vyhrávat. Diváci nás poženou, nic jiného, než tři body nebereme. Není to ale jen o tom, že musíme. My chceme a od toho se všechno odvíjí. Furt jsme ve hře, teď jsme druzí. Doma Hradec porazíme," zdůraznil Jursa.

Reklama

Související témata: