Hlavní obsah

Bayern překvapivě prohrál na hřišti sestupem ohroženého Frankfurtu

BERLÍN

Krize fotbalistů Bayernu Mnichov, kteří v jarní části sezóny ztrácejí jeden bod za druhým, stále není zažehnána. Bavorský velkoklub nestačil na sestupem ohrožený Frankfurt a prohrál na jeho hřišti 0:1. Porážku utrpěl dva dny poté, co nový trenér Ottmar Hitzfeld prodloužil v Bayernu smlouvu.

Článek

Hitzfeldovi svěřenci si sice vypracovali hned několik šancí, ale ani jednu nevyužili. Především se nedařilo útočníku Makaayovi, který zklamal hned třikrát. Dvanáct minut před koncem tak přišel trest, když se prosadil Preuss a zajistil Frankfurtu důležité tři body pro boj o záchranu.

Bayern na čtvrté příčce ztrácí devět bodů na vedoucí Schalke, které zvládlo zápas se třetím Stuttgartem a zvítězilo 1:0 díky brance obránce Krstajiče čtvrt hodiny před koncem.

Drobný dostal tři góly od Wolfsburgu

Pátý Norimberk, za který odehráli celé utkání čeští reprezentanti Jan Polák a Tomáš Galásek, se nedokázal prosadit na hřišti Dortmundu. Klubu ohroženému sestupem sebral pouze bod za bezbrankovou remízu a na Bayern jich ztrácí šest.

Bezbrankový stav po závěrečném hvizdu svítil na tabuli také v Hannoveru, kde místní tým změřil síly s Hamburkem. Jak domácí Jiří Štajner, tak hamburský David Jarolím odehráli celých devadesát minut, ale ani oni nedokázali přispět ke vstřelení branky.

Nedařilo se brankáři Bochumi Jaroslavu Drobnému, který v souboji s Wolfsburgem třikrát inkasoval. Pod prohru 1:3 se podepsal také jeho spoluhráč Pavel Drsek, který jako jeden ze středních obránců dovolil soupeři podnikat nebezpečné výpady. Pouze do druhé půle pak zasáhl třetí Čech v kádru Bochumi Filip Trojan, ale ani on už nedokázal výsledek zvrátit.

Německo - 26. kolo:
Cáchy - Bielefeld 2:0 (71. Schlaudraff, 75. Reghecampf), Dortmund - Norimberk 0:0, Frankfurt - Bayern Mnichov 1:0 (78. Preuss), Hannover - Hamburk 0:0, Schalke - Stuttgart 1:0 (76. Krstajič), Wolfsburg - Bochum 3:1 (21. Boakye, 26. Madlung, 83. Marcelinho - 66. Gekas).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.