Hlavní obsah

Villareal získal Albiola, Subotič se vrací do bundesligy, posílí nováčka Union Berlín

Berlín
Aktualizováno

Fotbalový mistr světa a Evropy Raúl Albiol přestoupil z Neapole do Villarrealu, s kterým podepsal smlouvu na tři roky. Italský vicemistr obdržel za třiatřicetiletého španělského obránce čtyři miliony eur (102 milionů korun). Nováčka německé fotbalové ligy Union Berlín zase posílí někdejší opora Borussie Dortmund Neven Subotič. Třicetiletý srbský obránce strávil uplynulou sezonu v St. Etienne. S Unionem podepsal dvouletou smlouvu, která platí i pro druhou ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

V Neapoli strávil Albiol šest sezon. Předtím hrál za Real Madrid a Valencii. Ve sbírce klubových úspěchů má titul ve španělské lize, Španělský i Italský pohár a Pohár UEFA. S reprezentací vyhrál mistrovství světa v roce 2010 a evropské šampionáty v letech 2008 a 2012.

Srbský bek znovu v Bundeslize

To Subotičova kariéra je zase především spjata s německou Borusií Dortmund. Za velkoklub z Vestfálska hrál Subotič v bundeslize od roku 2008 do loňska s výjimkou krátkého hostování v Kolíně nad Rýnem. S Borussií získal dva mistrovské tituly, Německý pohár a byl ve finále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: