Hlavní obsah

Bayern přišel ve Stuttgartu o neporazitelnost a vede jen o bod

STUTTGART

Fotbalisté Bayernu Mnichov se v německé lize zasekli. Po dvou bezbrankových remízách v sobotu ve 13. kole prohráli na hřišti obhájců titulu ze Stuttgartu jednoznačně 1:3. Pro Bayern to byla vůbec první prohra v sezóně, v čele tabulky se jeho náskok ztenčil už na bod.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) se společně s Fernandem Meirou raduje ze svého gólu do sítě mnichovského Bayernu.

Článek

Stuttgart, který měl špatný start do sezóny, se v posledních utkáních naopak zvedl a v sobotu vyhrál potřetí za sebou. Domácím se vydařil úvod zápasu a již v desáté minutě otevřel skóre kanonýr Gomez, který dostal míč do branky břichem. Po půlhodině hry zaskočil hostujícího brankáře Kahna střelou z dvaceti metrů Bastürk a zdecimovaná obrana hostí do poločasu zaspala ještě jednou. Hitzlspergerův centr vrátil nůžkami do ohně Cacau, Hilbert přihrál před prázdnou branku Gomezovi, který neměl problém poslat míč do sítě.

Po změně stran se Bayern ještě snažil s výsledkem něco udělat, ale útoky zakončoval jen slabými střelami. Nepomohl ani příchod nejlepšího střelce Kloseho. Navíc dvacet minut před koncem frustrovaný Lúcio udeřil loktem dotírajícího Magnina a byl vyloučen. Oslabený Bayern se zmohl již jen na čestný úspěch. Kloseho střelu do tyče dorazil Toni a s devíti zásahy se dostal do vedení v tabulce střelců.

Jasnou výhru 4:0 si připsaly Brémy, které doma zdolaly Karlsruhe. Dvěma góly se o to postaral především brazilský tvůrce hry Diego, kterému vydatně sekundoval útočník Almeida. Brémy tak na druhém místě ztrácejí jen bod na Bayern.

Brankář Drobný udržel čisté konto

Stejně bodů má také třetí Hamburk, který měl dokonce šanci dostat se na vedoucí příčku, ovšem na hřišti Schalke jen remizoval 1:1. Domácí sice vedli po hlavičce obránce Krstajiče, ovšem Hamburk potvrdil výbornou formu a vyrovnal zásluhou Oliče. Celé utkání za Hamburk odehrál český záložník David Jarolím, který se do sestavy vrátil po jednozápasové pauze zaviněné zraněním.

Tři branky útočníka Kerna zajistily Hanse Rostock vítězství 3:2 nad Frankfurtem. Kern nejprve otevřel skóre, ovšem nejdůležitější trefu si nechal do druhé půle, kdy jen několik sekund po vyrovnání Da Silvy strhl vedení opět na stranu Rostocku.

Jaroslav Drobný v brance Herthy Berlín udržel čisté konto proti Hannoveru. Nepřekonal ho ani útočník Jiří Štajner, který si zahrál od 76. minuty.

Výsledky - 13. kolo:
Brémy - Karlsruhe 4:0 (25. a 45. Diego, 66. Almeida, 76. Naldo), Dortmund - Frankfurt 1:1 (80. Kringe - 55. Amanatidis), Hertha Berlín - Hannover 1:0 (87. Lima), Rostock - Chotěbuz 3:2 (18., 59. a 74. Kern - 58. Da Silva, 90. Skela), Schalke - Hamburk 1:1 (12. Krstajič - 35. Olič), Stuttgart - Bayern Mnichov 3:1 (10. a 42. Gomez, 30. Bastürk - 85. Toni).

Reklama

Související témata: