Hlavní obsah

Musíme využít Kollerův gólostroj, říká Galásek

V minulé sezóně si fotbalisté Norimberku vybojovali účast v Poháru UEFA, zvítězili i v Německém poháru. Po podzimní časti letošního ročníku jim ale patří až šestnáctá příčka. Tomáš Galásek ale věří, že se jeho tým ze sestupového pásma rychle dostane. Pomoci by k tomu měl i Jan Koller. „Přesně takovou posilu jsme potřebovali,“ libuje si Galásek.

Článek

Jak se připravujete na jarní boj o udržení v bundeslize?

Je to pro nás nová situace, vždyť v minulé sezóně jsme vyhráli Německý pohár a vybojovali si účast v Poháru UEFA. Když ale budeme vyhrávat doma, měli bychom se dostat z pásma sestupu a důležitý pro nás bude hned vstup do jarní části soutěže, jak zvládneme utkání v Karlsruhe a s podobně ohroženým Rostockem.

Už se v mužstvu zabydlel Jan Koller?

Zapracoval se velmi dobře, dává i hodně gólů. Přesně takovou posilu jsme potřebovali. Musíme využít Kollerův gólostroj, všichni odevzdat maximum a bude to dobré.

Nepřeceňujete kanonýra jako spasitele?

To ne, nemůžeme spoléhat jen na Kollera, nechat na něm veškerý tlak a všechno házet jen na něj. Odpovědnost musí nést všichni hráči.

V únoru vás čeká třetí kolo Poháru UEFA, myslíte i na tento duel?

I když se koncentrujeme na záchranu v bundeslize, chceme v souboji s Benfikou uspět a ještě si trochu užít účinkování v evropských pohárech.

Kdo podle vás získá německý titul?

Podle mne si ho nenechá ujít Bayern Mnichov. S hráčským kádrem, který má, by měl titul vyhrát. Hamburk a Brémy mu určitě situaci hodně ztíží, Leverkusen i Schalke už mají určitou ztrátu, ale v bundeslize nikdy nevíte, co se stane. Je to hodně nevyzpytatelná soutěž.

Reklama

Související témata: