Hlavní obsah

Koller: Jestli mě potrestají, bude to na konec kariéry

FRANKFURT NAD MOHANEM/PRAHA

Kontrolní výbor Německého fotbalového svazu v pondělí podle očekávání zahájil vyšetřování incidentu po sobotním utkání Hannover vs. Norimberk, během kterého údajně český útočník Jan Koller plivl na domácího obránce. Nejlepší reprezentační kanonýr byl vyzván, aby se k rozmíšce písemně vyjádřil. "Jestli mě za to potrestají, tak to bude na konec kariéry," uvedl s trochou nadsázky Koller pro pondělní vydání deníku Sport.

Článek

Po skončení duelu, v němž Norimberk prohrál 1:2, se dostal Koller do konfliktu s hráči soupeře a podle některých německých médií ho zakončil plivnutím na Christiana Schulze. Sám obránce Hannoveru ale prý o ničem takovém neví. Český fotbalista Jiří Štajner se podle svých slov se Schulzem o incidentu bavil na nedělním tréninku Hannoveru a defenzívní hráč mu potvrdil, že se nic takového nestalo. "Řekli jsme mu, co je v novinách, ale prý ho nic netrefilo," řekl Sportu Štajner.

Celá záležitost je zatím založena na mediálních spekulacích, dostupné televizní záběry ani fotografie hráče totiž z prohřešku stoprocentně neusvědčují. Samotný fotbalista úmyslný útok zatím důrazně popírá. "Byla to slovní přestřelka, měl jsem v puse sliny, mluvil jsem rychle, a tak mi vyletěly z pusy. Bylo to v klubku hráčů, takže to vypadalo, že to letí na Schulze," uvedl fotbalista v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Sport, kde se podivoval, že z takové situace někdo může dělat podobnou aféru.

Svého krajana se v pondělí zastal i jeho norimberský spoluhráč Jaromír Blažek. "Jestli se z toho udělá nějaká aféra, tak to bude pořádný nesmysl. Jenda na nikoho neplivl, jenom mu vylétly sliny z úst, když mluvil. To se přece může stát každému," zlobil se v pondělí brankář v rozhovoru s ČTK. Podobného názoru byl i bývalý tahoun Liberce Jiří Štajner: "Koukal jsem do Bildu, na fotce je vidět, jak Honzovi letí slina od pusy. Viděl jsem to i v televizi, ale myslím si, že si jen odplivl. Měl smůlu, že v blízkosti ostatních."

Koller se také pošťuchoval s Lalou 

Kontroverznímu momentu předcházel ještě jeden incident, který měl český dlouhán se záložníkem Hannoveru Altinem Lalou. "Při rohu mě těsně bránil, tak jsem odhodil jeho ruku," přiblížil dění ve vápně Koller, podle něj pak následovala verbální přestřelka v češtině a albánštině: "A ještě mě chytil pod krkem," dodal rodák ze Smetanovy Lhoty. Lala měl na celou věc trochu jiný pohled. "Chtěl mě praštit loktem, tak jsem mu řekl: Jdi s tím někam!" uvedl pro německý list Bild reprezentant Albánie.

"Viděli jsme, že je tam nějaká mela. V kabině nám potom Altin říkal, že Kollera chytil za bradu. Proč? To nevím," vyprávěl Štajner a se smíchem na adresu 172 centimetrů vysokého záložníka dodal: "Není mi jasné, jak na něj dosáhl."

Koller se nicméně musí, stejně jako ostatní účastníci incidentu, k záležitosti vyjádřit písemně. Teprve poté se zřejmě rozhodne, zda bude zahájeno disciplinární řízení, či nikoliv. "Není to příjemné. Kdybych to udělal, neřekl bych ani slovo, akorát, že jsem hloupý. Ale takhle..." uzavřel smutně český reprezentant v pondělním vydání Sportu.

Reklama

Související témata: