Hlavní obsah

Stuttgart přestřílel Brémy 6:3, Bayern navýšil náskok v čele ligy

BERLÍN

Fotbalisté Stuttgartu přestříleli ve 23. kole německé ligy na svém hřišti 6:3 Brémy, což pomohlo Bayernu Mnichov ke zvýšení náskoku v čele tabulky na sedm bodů. Největší zásluhou na výhře Stuttgartu měl německý reprezentant Mario Gomez, který vstřelil hattrick. Další dvě branky přidal Cacau. Jeden gól si srazil do vlastní brány brémský Mertesacker, který byl navíc v úplném závěru utkání vyloučen.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) se společně s Fernandem Meirou raduje z gólu.

Článek

Zaváhání Brém využil Bayern, který doma přehrál 2:0 Karlsruhe a kráčí za titulem. Dva dny po suverénním vítězství 5:0 nad Anderlechtem v Poháru UEFA se v sobotu trefili dva střelci z Bruselu Luca Toni a Franck Ribéry.

Jasnou výhru si připsali i hráči Wolfsburgu, kteří na domácím hřišti přehráli Chotěbuz 3:0. V obraně domácích nenastoupil český stoper Jan Šimůnek, v dresu hostů se v průběhu druhého poločasu dostal do hry český útočník Michal Papadopulos.

Český souboj byl k vidění v utkání Frankfurtu s Bochumí, kde proti sobě nastoupili útočník Martin Fenin a brankář Jan Laštůvka. Utkání skončilo remízou 1:1.

Bundesliga - 23. kolo:
Bielefeld - Schalke 0:2 (24. Varela, 74. Halil Altintop), Stuttgart - Brémy 6:3 (20., 43. a 65. Gomez, 66. a 87. Cacau, 85. vlastní Mertesacker - 9. Hugo Almeida, 60. Boenisch, 77. Rosenberg), Duisburg - Rostock 1:1 (8. Grlič - 20. Agali), Wolfsburg - Chotěbuz 3:0 (19. a 76. Marcelinho, 18. Gentner), Bayern Mnichov - Karlsruhe 2:0 (41. Toni, 64. Ribéry), Frankfurt - Bochum 1:1 (49. Toski - 67. Azaouagh).

Reklama

Související témata: