Hlavní obsah

Laštůvka nezabránil prohře Bochumi na Bayernu

BERLÍN/PRAHA

Český brankář Jan Laštůvka nezabránil prohře fotbalistů Bochumi na hřišti Bayernu Mnichov. Hosté v bavorské metropoli dokonce vedli po gólu Azaouagha, domácí dokázali v oslabení skóre otočit. Už ve 26. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučený van Bommel. Po vyrovnání Lucia rozhodl čtvrt hodiny před koncem o výhře favorita z penalty Ribéry, na 3:1 pečetil Lell tři minuty před koncem.

Článek

Bayern stále vévodí tabulce, před druhým Schalke má už devítibodový náskok. Hosté, jimž patří v tabulce 11. příčka, šli překvapivě do vedení. Už ve 4. minutě napřáhl Azaouagh a bombou nedal Kahnovi šanci.

Ve 12. minutě dostal za protesty žlutou kartu van Bommel a protože Nizozemec za čtvrt hodiny ve středu pole sestřelil Schrödera, putoval po druhé žluté do šaten. Bayern přes oslabení dokázal vyrovnat, Laštůvku překonal po centru Schweinsteigera Lúcio. Brazilec se v německé nejvyšší soutěži trefil poprvé od října 2005.

Bochum nakonec odjela z Mnichova s prázdnou, v 74. minutě Franck Ribéry rozhodl proměněnou penaltou o výhře Bayernu. Laštůvka si na jeho střelu sáhl, míč ale skončil v síti. Tři minuty před koncem uzavřel skóre na 3:1 Lell po patičce střídajícího Kloseho.

Ve druhém nedělním utkání prohrál Leverkusen 1:2 na hřišti Dortmundu. Hosté přitom dlouho sahali po třech bodech, které by jim pomohly na třetí místo tabulky. Leverkusen vedl po gólu Kiesslinga, kterému umožnil skórovat domácí gólman, jenž netrefil při odkopu míč. Dortmund otočil skóre v posledních dvou minutách. Nejprve Frei využil centr Dedého a v nastavení Brazilec rozhodl o tříbodovém zisku domácích.

Německo - 27. kolo:
Bayern Mnichov - Bochum 3:1 (31. Lucio, 74. Ribéry z pen., 87. Lell - 4. Azaouagh), Dortmund - Leverkusen 2:1 (88. Frei, 90.+3 Dedé - 51. Kiessling).

Reklama

Související témata: