Hlavní obsah

Bayern porazil mistrovský Wolfsburg 3:0, dva góly dal Robben

BERLÍN

Že fotbalisté Bayernu Mnichov neprohloupili, když z Realu Madrid vykoupili Arjena Robbena, dokázal nizozemský záložník v souboji s obhájcem titulu Wolfsburgem. Po jediném dnu od uzavření přestupu nastoupil na druhou půli a dvěma góly rozhodl od vítězství Bayernu 3:0. Pomohl tak napravit dojem bavorského týmu po nejhorším startu do sezóny za 43 let.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnicho Arjen Robben oslavuje svůj gól v utkání proti Wolfsburgu.

Článek

Bayern do zápasu nastoupil s velkým nasazením a ujal se vedení po dorážce nejdražší letní posily Gomeze. Po poločase se na hřišti objevil i Robben a předvedl, proč za něj Bayern zaplatil 25 milionů eur. Nejprve v 68. minutě zvýšil po spolupráci s Ribérym a deset minut před koncem upravil na konečných 3:0 znovu po Ribéryho přihrávce. V sestavě Wolfsburgu se po nevydařeném výkonu z minulého kola neobjevil Jan Šimůnek.

Fotbalisté Leverkusenu ve 4. kole německé ligy otočili zápas s Bochumí i díky asistenci českého reprezentanta Michala Kadlece. Leverkusen brzy prohrával, ovšem v závěru první půle zahrával Kadlec přímý kop a Friedrich hlavou tečoval míč do branky. Po změně stran pak Kiessling zařídil Bayeru vítězství 2:1. Leverkusen tak udržel neporazitelnost a s deseti body je v čele tabulky.

Šťastní fotbalisté Leverkusenu oslavují gól Manuela Friedricha (třetí zprava)foto: Reuters/Johannes Eisele

Na své tři trefy z předešlých tří zápasů nenavázal Jiří Štajner, jehož Hannover tentokrát prohrál doma 0:1 s Hoffenheimem. Štajner tak zůstal jediným střelcem svého týmu v sezoně.

Poprvé v tomto ročníku se v základní sestavě Stuttgartu objevil Jan Šimák, ovšem v souboji s Norimberekem se neprosadil a o poločase střídal. Zápas skončil bezbrankovou remízou.

Na svou šanci stále čeká Jan Morávek, který zápas Schalke sledoval znovu jen z lavičky. Viděl tak, jak jeho spoluhráči nezvládli zápas s Freiburgem a prohráli 0:1. Vítězům pomohl udržet čisté konto i český stoper Pavel Krmaš.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:
Frankfurt - Dortmund 1:1 (68. Amanatidis - 62. Zidan), Hannover - Hoffenheim 0:1 (40. Carlos Eduardo), Leverkusen - Bochum 2:1 (41. Friedrich, 68. Kiessling - 32. Klimowicz), Schalke - Freiburg 0:1 (40. Čcha Tu-i), Stuttgart - Norimberk 0:0, Bayern Mnichov - Wolfsburg 3:0 (68. a 80. Robben, 27. Gomez).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.