Hlavní obsah

Drobný by se měl po měsíci vrátit do branky Herthy Berlín

BERLÍN

Fotbalisté Herthy Berlín by se měli o víkendu dočkat toužebně vyhlíženého comebacku brankářské jedničky Jaroslava Drobného. Devětadvacetiletého českého gólmana sice při návratu po zranění zbrzdily další zdravotní potíže, i tak by měl v sobotu proti Norimberku opět po měsíci stát v brance Herthy.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Brankář fotbalistů Herthy Berlín Jaroslav Drobný krátce se vrací po svém zranění do branky.

Článek

Drobný si v polovině září v duelu Evropské ligy proti Ventspilsu natáhl zadní stehenní sval pravé nohy, kvůli čemuž přišel o velmi pravděpodobnou pozvánku do české reprezentace pro kvalifikační dvojzápas proti Polsku a Severnímu Irsku. Při návratu k tréninku měl navíc menší problém s plotýnkami a také palcem na levé ruce.

Dnes už nicméně Drobný opět naplno trénoval se svými spoluhráči a absolvoval všechna cvičení. "Vycházím z toho, že je v pořádku," řekl agentuře DPA mluvčí berlínského klubu Peter Bohmbach.

Návrat Drobného má pro Herthu mimořádný význam, protože i kvůli problémům s brankáři klesl čtvrtý klub uplynulého ročníku bundesligy až na dno tabulky. Devatenáctiletý náhradník Sascha Burchert totiž při svém debutu mezi elitou nebyl schopen zvládnout nervozitu a nově angažovaný gólman Timo Ochs nebude moci kvůli svalovému zranění chytat ještě dva týdny.

Reklama

Související témata: