Hlavní obsah

Leverkusen znovu remizoval, přesto dál vede bundesligu

BERLÍN

Fotbalovou bundesligu budou vést i po patnáctém kole fotbalisté Leverkusenu, třebaže už posedmé v sezoně remizovali. Bezgólový zápas v Hannoveru mohl rozhodnout domácí útočník Štajner, ale ani jednu ze svých dvou šancí nevyužil. Ztrácely ale i ostatní týmy; v pěti odpoledních zápasech se zrodily celkem čtyři remízy. Ve večerní dohrávce zdolal Frankfurt 2:0 Mohuč.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Jiřího Štajnera z Hannoveru (v červeném) se snaží obrat o balón Sami Hyypiä z Leverkusenu

Článek

Hannover po vyrovnaném prvním poločase přitlačil a měl hned několik dobrých šancí, u nichž se zpravidla vyskytoval aktivní Štajner. V 51. minutě k němu pustili obránci prudký centr, jenže jeho střela pravou tyč o kousek minula. Za dalších devět minut se dostal na pravé straně vápna ke střele a brankář Adler měl hodně práce, aby situaci ustál. Nakonec byl Štajner střídán jen krátce poté, co na hřiště v 74. minutě přišel reprezentační kolega Michal Kadlec.

Podobně se vedlo i Davidu Jarolímovi z Hamburku. S 83 kontakty s míčem byl sice vůbec nejaktivnějším hráčem týmu, jenže v rozhodujících chvílích jemu i jeho spoluhráčům míče odskakovaly a do šancí se ani příliš nedostával. Hoffenheim na tom byl podobně, a i když v závěru ukázal lepší kondici, sám si také téměř nic nevypracoval. Druhý Čech ve službách Hamburku David Rozehnal se do hry vůbec nedostal, stejně tak exslávista Mickael Tavares.

Záložník Hamburku David Jarolím (v bílém) v souboji s Tobiasem Weisem z Hoffenheimufoto: ČTK/AP/Fabian Bimmer

Zbylé dvě remízy už tak spravedlivé nebyly. Wolfsburg téměř celý zápas bušil do obrany Freiburgu, jenže to byli hosté, kdo šel dvakrát do vedení. Úřadující mistr byl nakonec rád za vyrovnání, které mu zajistil v 81. minutě střídající mladík Fabian Johnson. Wolfsburgu nakonec nebylo nic platné ani 75procentní držení míče a 28 střeleckých pokusů.

Do sobotních zápasů zasáhli z devíti možných jen tři Češi a právě na zápase Wolfsburgu to bylo patrné. Obránce Jan Šimůnek zůstal celý zápas na lavičce domácích, Pavla Krmaše nepustilo do hry poraněné stehno. Mimo hru je i Jan Šimák se zánětem dutin, frankfurtský Martin Fenin, který po další operaci třísel zatím jen vyklusává, a po operaci kolena stále nehraje ani mohučský Filip Trojan.

Právě v derby mezi Frankfurtem a Mohučí domácí dlouho bránili těsné vedení, pak ale soupeř přišel o vyloučeného Amrího a Frankfurt získal opět navrch. V nastaveném čase jeho výhru 2:0 pojistil parádní ranou Meier.

Norimberk v Dortmundu nevyhrál už 19 let a tuhle šňůru si ještě minimálně o kousek protáhne. Domácí totiž už po osmi minutách vedli díky prvnímu ligovému gólu forvarda Grosskreutze a střelecký apetit se jich držel až do konce. Tápající Norimberk nakonec dostal ještě další tři a propadl se do sestupového pásma.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Dortmund - Norimberk 4:0 (8. Grosskreutz, 13. Barrios, 36. Zidan, 61. Hummels), Hamburk - Hoffenheim 0:0, Hannover - Leverkusen 0:0, Stuttgart - Bochum 1:1 (63. Tasci - 89. Fuchs), Wolfsburg - Freiburg 2:2 (27. vlastní Bastians, 81. Johnson - 19. Idrissou, 51. Banovič z pen.), Frankfurt - Mohuč 2:0 (29. Franz, 90. Meier).

Reklama

Související témata: