Hlavní obsah

Gólman Drobný by mohl z Herthy zamířit do Stuttgartu

BERLÍN/PRAHA

Sezóna je zatím pro Jaroslava Drobného k uzoufání, ta příští by měla být výrazně lepší. Třicetiletý gólman Herthy Berlín se s reprezentací neprobojoval na letošní mistrovství světa, jeho klub je největším zklamáním probíhající bundesligy. S pouhými šesti body je beznadějně poslední a pomalu se chystá na sestup. Je pravděpodobné, že Drobný se po sezóně s týmem rozloučí a zamíří za lepším.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný zasahuje během utkání na Bayernu.

Článek

V úterý přišla německá média s tím, že by Drobného rád získal Stuttgart. I ten se v probíhajícím ročníku trápí, před jarním startem soutěže je patnáctý. V minulé sezóně ale skončil třetí a nyní bojuje v Lize mistrů. V osmifinále prestižní soutěže Stuttgart na jaře čeká obhájce trofeje FC Barcelona.

Herthu srazily do kolen letní odchody opor Panteliče, Voronina a Šimuniče, v zimním přestupním období se klub snažil posílit. Ze Sparty získal reprezentačního stopera Romana Hubníka, přišli i Gekas a Kobiashvili.

Berlínský klub ale čeká tvrdý boj o záchranu, pravděpodobnější je však varianta sestupu. Ve Stuttgartu hledají nástupce veterána Lehmanna, který na podzim plnil stránky novin spíše svými eskapádami. Močil za svojí brankou v průběhu zápasu Ligy mistrů proti Urziceni, od klubu dostal mastnou pokutu za kritiku po odvolání trenéra Babbela, fanouškovi sebral cestou ze stadiónu brýle. A v posledním duelu podzimu se nechal nesmyslně v předposlední minutě vyloučit, po následné penaltě navíc Stuttgart přišel o dva drahocenné body.

Lehmann možná ukončí kariéru

Podle deníku Bild vedení Stuttgartu během ledna rozhodne o Lehmannově budoucnosti. Po turbulentním roku bývalého reprezentačního gólmana Německa je téměř jisté, že spolupráce pokračovat nebude. Spekuluje se i o Lehmannově konci kariéry.

Stuttgart už má seznam nástupců. A na prvním místě je současná opora Herthy Jaroslav Drobný. Tomu končí v Berlíně smlouva, novou zatím odmítá. Do druhé ligy se mu pochopitelně nechce, již dříve se spekulovalo o zájmu Bayernu Mnichov. Právě ten Herthu spláchl 5:2 a po duelu se nechal Drobný slyšet. „Stuttgart nesestoupí. Na to má příliš kvalitní kádr, navíc dost peněz z Ligy mistrů.“

K možnému odchodu do Stuttgartu ale se odmítl vyjádřit. “Bez komentáře,“ cituje Bild českého brankáře. Sdílnější byl klubový manažer Michael Preetz. „Drobný chce mít sportovní perspektivu. Tu mu téměř jistý sestupující těžko může nabídnout...“ V létě si Drobný může vybrat, kam zamíří. Stuttgart je podle německých médií horkým kandidátem.

Reklama

Související témata: