Hlavní obsah

Bayern nabízí Wolfsburgu za Džeka výměnou Gomeze a Timoščuka

MNICHOV

Do boje o služby bosenského fotbalisty Edina Džeka se nově vložil Bayern Mnichov. Německý mistr se snaží přetrumfnout nabídku Juventusu Turín a za bývalého hráče Teplic nabízí výměnou německého reprezentanta Maria Gomeze a ukrajinského záložníka Anatolije Timoščuka. Informoval o tom magazín Kicker.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko

Článek

Zájem o Džeka potvrdil i trenér Bayernu Louis van Gaal. "Nemám ve zvyku komentovat hráče, které jsem dosud netrénoval. Edin je ale velmi cenný útočník, o kterého se rozhodně zajímám," uvedl nizozemský kouč.

Wolfsburg ale nadále tvrdí, že se svého klenotu nehodlá vzdát, přestože má na stole minimálně dvě konkrétní nabídky z Manchesteru City a Juventusu. V minulosti o Džeka usilovaly i AC Milán nebo Arsenal. "Džeko u nás zůstane bez ohledu na to, jakou nabídku dostaneme," prohlásil manažer Wolfsburgu Dieter Hoeness.

Čtyřiadvacetiletý Džeko přišel do Wolfsburgu v roce 2007 z Teplic za zhruba 100 milionů korun. Za německý celek odehrál 94 ligových zápasů a vstřelil 56 branek. Dvaadvacet z nich v uplynulé sezoně, čímž si zajistil korunu pro krále střelců.

V roce 2009 pak pomohl Wolfsburgu k titulu. Ve smlouvě má klauzuli, podle které ho klub musí uvolnit, pokud některý ze zájemců za něj zaplatí 40 miliónů eur (asi 990 miliónů korun).

O rok starší Gomez přišel do Bayernu loni jako nejdražší hráč v historii bundesligy, když za něj bavorský celek zaplatil 30 miliónů eur. Příliš se však neprosadil, na mistrovství světa rovněž jen střídal a jeho aktuální cena se odhaduje na 22 miliónů eur. Timoščuk pak podle serveru transfermarkt.de má cenu osmi miliónů.

Reklama

Související témata: