Hlavní obsah

Drobný bojuje v Hamburku o jedničku. Vůbec netuším, jak to dopadne, říká

Po přestupu z Herty Berlín, která spadla do druhé ligy, zažívá brankář Jaroslav Drobný v Hamburku novou situaci. S Němcem Rostem tvrdě bojuje o post jedničky mezi tyčemi. Zatím netuší, jak z té bitvy v přípravě vyšel. Nový trenér Armin Veh se to oběma chystá oznámit koncem týdne.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Drobný

Článek

Na koho podle vás ukáže?

Fakt netuším, jak to dopadne. V přípravě jsme odchytali vyrovnané zápasy, střídal nás pravidelně. Já chytal naposledy proti Cottbusu a prohráli jsme 2:4. Z toho jsem moc dobrý pocit neměl. Ne, že bych dostal blbé góly, ale mrzí mě porážka. Byli jsme lepší, jenže pak to trenér prostřídal a děsně jsme hořeli v obraně.

Měli jste v s Rostem oba stejnou výchozí pozici?

On tam má velké jméno, chytá tři a půl roku. Každý jsme šanci dostali a teď záleží jen na trenérovi. V neděli hrajeme pohár s nějakým týmem ze čtvrté ligy a před odjezdem na sraz nám řekl, že ve čtvrtek nebo v pátek rozhodne.

Jaké jsou vaše vztahy s Rostem?

Na kafe spolu nechodíme, ale jinak se normálně bavíme. Myslím, že profesionální.

Co kdyby kouč rozhodl, že vy budete dvojkou. Myslíte, že byste si udržel místo v reprezentaci?

Já doufám, že budu chytat, ale když to nedopadne, tak by vůbec nebylo fér, abych na srazy jako dvojka jezdil.

V minulé sezóně jste s Herthou Berlín sestoupili do druhé ligy. Existovala nějaká možnost, že byste zůstal?

Vůbec. Lámali mě, byl jsem na večeři ještě s novým trenérem, ale řekl jsem jim, že druhou ligu hrát nebudu.

Ale váš přestup se poměrně táhnul, dlouho nebylo jasné, kde zakotvíte...

Já byl s Hamburkem domluvený ještě před dovolenou. Už strašně dlouho jsem věděl, že tam půjdu, ale záleželo jen na nich, kdy to pustí ven. Takže já byl v klidu.

Jak jste do nového týmu zapadl?

Hlavně jsem přišel do klubu s daleko vyššími ambicemi, než byla Hertha. Všechno je tam na vyšší úrovni. V minulé sezóně se klub nedostal do pohárů, což je docela tragédie, teď to musíme napravit. Ale třeba budeme mít více sil na ligu.

Jste rád, že jste našel v novém klubu české spoluhráče Jarolíma s Rozehnalem?

Vždycky je lepší, když máte někde krajany. U Davida Jarolíma jsem párkrát i přespal, protože stále ještě nemám vybraný byt.

Jaká je jejich pozice? Nový kouč prý nenechal kámen na kameni...

Nechci moc mluvit za kluky, přišlo by mi to nefér. Ale asi jste zaregistrovali, že Rozymu řekli, že si můžeš hledat angažmá. Jarolím má pozici pořád velmi silnou. Je tam sedm let, odehrál nejvíc zápasů ze všech. Jen nevím, jako to teď bude s kapitánskou páskou, protože si i tohle chce trenér určit sám a v přípravě to dost střídal.

Reklama

Související témata: