Hlavní obsah

Jiráček už zažil ve Wolfsburgu Magathův dril. Bylo to vysilující, přiznává

WOLFSBURG

Fotbalový reprezentant Petr Jiráček prožívá po mistrovském titulu, účasti v Lize mistrů a oslavách postupu na EURO další novinku ve své kariéře. Během Vánoc zpečetil své první zahraniční angažmá a v bundesligovém Wolfsburgu, kde už okusil první tréninky pod vedením trenéra Felixe Magatha, jenž je pověstný drsnými tréninkovými metodami.

Foto: VfL Wolfsburg

Petr Jiráček s dresem Wolfsburgu

Článek

Explzeňský záložník po prvním seznámení s novými spoluhráči na začátku týdne poskytl rozhovor klubovým stránkám. Zatím ale přes tlumočníka, přestože se prý v němčině zlepšuje. Wolfsburg během zimní pauzy angažoval hned několik nových hráčů, ale i podle webu Wolfsburgu je především Jiráček žhavým kandidátem na místo v základní sestavě.

„První den jsem měl výborný. Trénink byl určitě dost vyčerpávající a také intenzivnější, než jsem býval zvyklý. Myslím si ale, že je jen otázkou času, než si zvyknu. Jinak mě ale spoluhráči přijali skvěle, se vším mně pomáhali, nebyl žádný problém,“ těšilo českého reprezentanta.

Jiráček se měl ve Wolfsburgu hlásit sice až v pondělí nového roku, ale v novém městě je už déle než týden. „Přijeli jsme s přítelkyní dříve, abychom se trochu zabydleli. Procházeli jsme se městem a taky jsem si zkoušel dojet na stadión, abych hned první den nepřijel pozdě,“ svěřila se bývalá opora Plzně.

Polák je nepostradatelný

V novém působišti mu pomáhá krajan Jan Polák, s nímž však podle svých slov přestup do Wolfsburgu nijak nekonzultoval.

Petr Jiráček se raduje z vítězného gólu v Černé Hoře, kterým pojistil postup na EURO 2012.foto: Reuters

„Jasně, Jan je pro mě momentálně nepostradatelný. Osobně jsem se s ním ale dosud vůbec neznal. Samozřejmě jsem věděl, kdo to je a že tady hraje. V předstihu jsem si taky sehnal jeho telefonní číslo, ale nakonec jsem ho nechtěl o vánočním volnu rušit. Každopádně k tomuhle přestupu mě ani přemlouvat nemusel,“ řekl v rozhovoru pro klubové stránky.

V něm také ujistil, že jeho zranění z počátku prosince z utkání proti AC Milán už je definitivně vyléčené a je tak na sto procent připravený k přípravě. V rámci ní se s týmem v sobotu přesune do Dubaje.

„Musím přiznat, že nelétám rád. Ale na ten pobyt jako takový se moc těším. V Dubaji jsem ještě nikdy nebyl, takže to budou pro mě nové zážitky,“ sdělil Jiráček, jenž také fanoušky Wolfsburgu uklidňoval, že už brzy bude ovládat němčinu.

„Už teď trochu rozumím, protože jsem ve škole měl němčinu čtyři roky. Mluvit je teď pro mě ještě těžké, ale chtěl bych říct, že se jazyk velmi pilně učím. S přítelkyní jsme uzavřeli sázku o to, kdo se dřív domluví bez cizí pomoci. To je pro mě motivace navíc,“ dodal Jiráček.

Pětadvacetiletý záložník podepsal s dvanáctým týmem bundesligové tabulky smlouvu na čtyři a půl roku. Německá média uvádějí, že Vitkoria Plzeň za něj vyinkasuje 3,54 miliónu eur.

Reklama

Související témata: