Hlavní obsah

Kadlec má smůlu. Messiho dres musí dát na charitu a ještě dostal vynadáno

BERLÍN

Fotbalista Michal Kadlec má smůlu. Pracně vyprošený dres Lionela Messiho z úterního osmifinále Ligy mistrů mezi Leverkusenem a Barcelonou bude muset dát na charitu. Stejně dopadl i jeho spoluhráč Manuel Friedrich. Ten ho českému reprezentantovi o poločase sebral. Oba tím těžce naštvali sportovního šéfa německého klubu Rudi Völlera, který se propadal hanbou z toho, jak jeho svěřenci bojovali o cenný suvenýr.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Michal Kadlec s dresem Lionela Messiho přes rameno.

Článek

Kadlec, který vstřelil jediný gól německého týmu (1:3), si triko s nejlepším hráčem planety vyměnil už v poločase. V šatně mu ho ale Friedrich sebral. Po závěrečném hvizdu se nicméně bývalému Sparťanovi podařilo získat ještě jedno.

"To, co ti dva udělali, bylo už trochu příliš," odsoudil počínání fotbalistů Völler. "Garantuji vám, že Kadlec i Friedrich dresy Messiho nechají vydražit na dobrou věc," dodal bývalý slavný německý útočník.

Pro triko už měl čestné místo

Kadlece tím asi nepotěšil. Sedmadvacetiletý krajní obránce se už nechal slyšet, že Messiho dres bude mít v jeho domě čestné místo.

Svou kritikou se Völler přidal k německému tisku, který "lov" hráčů Leverkusenu na tričko argentinské superhvězdy odsoudil jako trapný. "Snažili se, jen když bojovali o Messiho dres," napsal deník Die Welt.

Napodobili Plzeňáky

Na podzim pořádali "hon" na Messiho dres i fotbalisté Plzně, kteří se s Barcelonou utkali dvakrát v základní skupině Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: