Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Hamburk i kouče Bílka: Jiráček musí s třísly na operaci!

Aktualizováno

Tahle zpráva fotbalové fanoušky nepotěší: zranění třísel reprezentanta Petra Jiráčka je vážnější, než se původně zdálo, a záložník bundesligového Hamburku se brzy podrobí operaci. Mimo hru bude zhruba tři týdny. Nutnost drobného chirurgického zákroku potvrdilo dnešní podrobné vyšetření, které v tříslu odhalilo trhlinu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Emoce Petra Jiráčka během utkání s Bulharskem...

Článek

"Existovala varianta, že by Petr na operaci šel až po skončení podzimní části sezóny. Do té doby by ale musel hrát a trénovat přes bolest, což jsme i po dohodě se sportovním ředitelem klubu Frankem Arnesenem odmítli. Okamžitá operace je v současné situaci nejrozumnější volbou," řekl dnes ČTK Jiráčkův manažer Dalibor Lacina.

Rutinní operace má odstranit Jiráčkovy několikatýdenní potíže s třísly. Se sebezapřením odehrál několik ligových duelů a také říjnový kvalifikační dvojzápas s Maltou a Bulharskem. "Petr je tvrďák, šel přes závit, ale nakonec to už i pro něj bylo neúnosné," uvedl Lacina. Jiráčkovy problémy vyvrcholily v nedělním utkání ve Stuttgartu, v němž šestadvacetiletý středopolař v poločase odstoupil ze hry a nechal se vystřídat.

Termín operace zatím není znám. Podle Laciny je jisté, že k ní dojde v Německu. "Operace by se měla uskutečnit v nejbližších dnech. Petr ani klub nechtějí nic moc zbytečně odkládat," poznamenal agent. Jiráček by měl dva týdny po zákroku začít trénovat s mužstvem a za další týden už prý může být připravený k soutěžnímu zápasu.

Už nyní se ale jeví jako vysoce pravděpodobné, že bez Jiráčka se bude muset obejít trenér národního týmu Michal Bílek v přípravném utkání proti Slovensku, které je na programu 14. listopadu v Olomouci.

Reklama

Související témata: