Hlavní obsah

Žádná Anglie. Trenér Guardiola si prý vybral Bayern, v mnohém se totiž podobá Barceloně

Mnichov

Na lavičku kterého věhlasného týmu usedne španělský trenér Josep Guardiola? S jednoznačnou odpovědí přispěchal tento týden britský deník Sunday Times - někdejší úspěšný kouč Barcelony prý nezamíří na britské ostrovy, jak se spekuluje, ale vydá se do Mnichova. Místní Bayern ho láká z mnoha důvodů - tím hlavním má být fakt, že řízení bavorského týmu se v mnoha směrech podobá jeho předchozímu angažmá v Barceloně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Barcelonský kouč Pep Guardiola zavítal do pražského Edenu k utkání Ligy mistrů proti Viktorii Plzeň.

Článek

Chelsea, Manchester City, Bayern Mnichov. Tyto tři kluby se údajně tlučou mezi sebou, aby Guardiolu získaly v příští sezóně na svou lavičku. Dlouho se zdálo, že právě londýnský klub bude další štací španělského kouče, teď se celá záležitost komplikuje. Jednačtyřicetiletý Španěl, který momentálně čerpá novou energii v USA, si už údajně vybral Bayern Mnichov.

Německý klub v současné době úspěšně trénuje Juup Heynckes, jeho kontrakt však na konci června vyprší a šéf bavorského celku Karl-Heinz Rummenigge mu zatím novou smlouvu nepředložil. Údajně čeká na to, jak se rozhodne Guardiola.

Ten během svého působení na lavičce Barcelony vyhrál 14 trofejí a teď vybírá z hromady nabídek příštího angažmá.

Oficiálně sice Guardiola žádné rozhodnutí neučinil, prý už si ale vybral bavorský tým. „Guardiola obdivuje profesionální způsob, jakým fungují bundesligové kluby. V týmu pracují legendy, které fotbalu rozumí a trenér má volnou ruku, soustředí se pouze na svou práci. Líbí se mu také vyvážený kádr Bayernu, který má řadu zahraničních hvězd i vlastních odchovanců. Jejich propracovaný systém mládežnické akademie je podobný tomu v Barceloně. To se Pepovi velmi zamlouvá," tvrdí zdroj britského listu.

Kam zamíří v příští sezóně trenér Pep Guardiola?
Bayern Mnichov
45,9 %
Chelsea
32,6 %
Manchester City
3,9 %
Jiný evropský klub
13,7 %
Vybere si exotické angažmá (např. Katar, Čína, aj.)
3,9 %
Celkem hlasovalo 5248 čtenářů.

Reklama

Související témata: