Hlavní obsah

Dostanou Rudí ďáblové košem? Guardiola chce barcelonského Thiaga do Bayernu

Mnichov

Nový kouč mnichovského Bayernu Pep Guardiola má jedinou touhu - chtěl by do kádru Thiaga Alcántaru z Barcelony. „Už jsem o něm mluvil s Rummeniggem i Sammerem a vysvětlil jim, proč bych chtěl právě jeho," potvrdil Guardiola, že o dvaadvacetiletého záložníka má eminentní zájem a s klubovým vedením o něm jednal. „Je to jediný hráč, kterého do Bayernu chci."

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Thiago Alcántara slaví svůj gól ve finále ME hráčů do 21 let proti Itálii.

Článek

Přitom už se mělo za hotovou věc, že Thiago vyhlášený nejlepším hráčem nedávného evropského šampionátu jedenadvacítek v Izraeli, odejde z Nou Campu do Manchesteru United. Podle britského listu Guardian se už v tomto týdnu měl stát první posilou nového manažera anglických šampionů Davida Moyese za 17 miliónů liber (513 miliónů korun).

Dvaadvacetiletý záložník, který už odehrál tři zápasy i za španělský reprezentační A tým a Barcelonou letos slavil mistrovský titul, má na Old Trafford dostat podle Guardianu smlouvu na pět let.

Nyní ovšem o autora hattricku z finále ME do 21 let, v němž Španělsko porazilo Itálii 4:2, projevil zájem vítěz Ligy mistrů a hlavně kouč Guardiola, který uvedl záložníka na scénu velkého fotbalu a dal mu první šanci v Barceloně. To by mohlo sehrát při rozhodování dvaadvacetiletého fotbalisty, jenž je synem brazilského mistra světa Mazinha, hodně důležitou roli. Zvláště, když po odchodu Guardioly přestal v katalánském velkoklubu pravidelně hrát a většinou vysedával jen na lavičce jako náhradník.

Guardiola: Chci Thiaga, nikoho jiného

„Znám ho velice dobře a v hierarchii mých vyhlédnutých posil je na prvním místě. Nemyslím, že by měl nastat problém s tím, že ve středové řadě Bayernu je přetlak. Seděl jsem s vedením klubu a mluvil jsem s ním o hře, kterou chci s mužstvem praktikovat. Potřebujeme do ní jeho speciální kvalitu," vysvětloval své přání Guardiola.

Podle jeho mínění i Thiago na nabídku Bayernu uslyší. „Nikdo neopustí Barcelonu, pokud má pocit, že bude moci v jejím mužstvu hrát. A Thiago ten pocit nemá a přitom hrát chce," tvrdil extrenér Barcelony, že transfer dvaadvacetiletého záložníka by mohl být schůdný.

„Předložil jsem vedení svůj návrh a teď čekám na jeho rozhodnutí. Pokud řekne ne, bude to také v pořádku. Thiago je jediným hráčem, kterého do Bayernu chci. Jeho a nikoho jiného. I to jsem vedení řekl," potvrdil Guardiola.

Reklama

Související témata: