Hlavní obsah

Bundesligový šlágr kosí zranění, v Dortmundu nenastoupí ani Ribéry

Dortmund

Hit fotbalového víkendu v Německu se musí obejít bez celé řady zraněných fotbalistů. Vedoucí Bayern Mnichov v sobotu hraje na půdě druhé Borussie Dortmund a v utkání bude postrádat svou největší hvězdu Francka Ribéryho. Ještě více ztrát přitom bude mít kouč vestfálského celku Jürgen Klopp.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Hvězda Bayernu Mnichov Franck Ribéry (vpravo) a český záložník Augsburgu Jan Morávek.

Článek

Ribéry si v barážovém kvalifikačním utkání o MS proti Ukrajině pohmoždil žebra a k sobotnímu šlágru určitě nenastoupí.

Z přátelského zápasu v anglickém Wembley si odnesl potíže s patou i stoper Jerome Boateng a jeho start je nejistý. S tréninkem už po dlouhodobých problémech začali Xherdan Shaqiri, Thiago Alcantara i Bastian Schweinsteiger, ani jeden z této trojice však do utkání nezasáhne.

Mnohem hůře je na tom domácí Dortmund. Borussia přišla v posledním zápase proti Wolfsburgu až do konce sezóny o klíčového stopera Nevena Subotiče, který si vážně poranil koleno a srbský zadák už je po operaci. Čeká ho však sedmiměsíční nucená absence.

Dortmund angažoval Friedricha

Tím problémy Dortmundu v defenzivě nekončí. Borussii se rozpadla celá obranná čtveřice - po operaci kyčle je Polák Lukasz Piszczek, tři týdny bude mimo hru levý bek Marcel Schmelzer (problémy s lýtkem) a nejspíš až do konce ledna si nezahraje ani německý reprezentační stoper Mats Hummels, který má potíže s patou.

Vedení vestfálského celku muselo urychleně najít náhradu a proto podepsalo smlouvu do konce sezóny s Manuelem Friedrichem, bývalým stoperem Mohuče, kde čtyřiatřicetiletý zadák spolupracoval právě se současným koučem Dortmundu Kloppem.

Reklama

Související témata: