Hlavní obsah

Bayern měl v minulé sezóně rekordní obrat. Přes půl miliardy eur

Mnichov

Sportovní úspěchy fotbalového Bayernu Mnichov v minulé sezóně se projevily i v jeho hospodaření. Obrat bavorského velkoklubu vzrostl oproti minulému ročníku o 22 procent na 528 miliónů eur (14,5 miliardy korun) a Bayern tak poprvé v historii prolomil hranici půl miliardy eur. Zisk po zdanění činí 16,5 miliónu eur (454 miliónů korun), což je o 2,5 miliónu více než v sezóně 2012/13.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Záložník Bayernu Mnichov Mario Götze slaví se spoluhráči gól v síti Paderbornu v utkání 5. kola bundesligy.

Článek

Rekordní čísla předpovídal už v květnu předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge a ekonomické výsledky, které zveřejnil magazín Focus, o víkendu potvrdilo vedení klubu. Na růstu se zásadní měrou podílely zvýšené příjmy od sponzorů a z merchandisingu. Klubu pomohl i únorový vstup pojišťovací společnosti Allianz, která za 110 miliónů eur (tři miliardy korun) získala 8,33 procenta akcií.

Nárůst zaznamenal Bayern i v prodeji suvenýrů. Fanoušci za dresy a další předměty utratili 105 miliónů eur, což bylo o 22,2 miliónu více než v předchozí sezoně. Celkem Bayern prodal 1,2 miliónu replik dresů, více než všech 17 zbývajících bundesligových klubů dohromady.

Reklama

Související témata: