Hlavní obsah

Bayern je potřetí v řadě králem Německa. Ale slavit ještě nebude

Praha

Přestože neděli prožili regenerací po sobotním triumfu nad Herthou, večer mohli fotbalisté Bayernu Mnichov propuknout v euforii. Druhý Wolfsburg totiž prohrál na hřišti Mönchengladbachu a bavorský gigant má v čele soutěže nedostižný patnáctibodový náskok, tudíž je jistým německým šampiónem. Už popětadvacáté v historii!

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Bastian Schweinsteiger juchal s fanoušky s předstihem už v sobotu.

Článek

V neděli v čase 19.19, kdy sudí ukončil duel v Mönchengladbachu, mohli fanoušci Bayernu i všichni členové klubu začít slavit. Gigant z Bavorska je potřetí v řadě fotbalovým králem Německa.

„Na žádné oslavy ale momentálně není čas. Už v úterý nás čeká semifinále poháru s Dortmundem, který rozhodně chceme vyřadit," přesvědčoval kapitán Bayernu Philipp Lahm. „Nicméně v určitém okamžiku stoprocentně budeme na balkónu mnichovské radnice s trofejí pro šampióny a s našimi fanoušky si užijeme oslavu na plný plyn," ujišťoval Lahm v rozhovoru na klubových stránkách.

„Obhajoba titulu je fantastický čin. Tým i trenér Guardiola si zaslouží obrovský kompliment," vykládal Karl-Heinz Rummenigge, generální ředitel Bayernu.

Oslavy? Všechno má svůj čas

„Je třeba si uvědomit, že jsme dokázali potvrdit výsadní pozici v sezóně po mistrovství světa, kde jsme měli mnoho hráčů, a tudíž jejich čas na regeneraci mezi bundesligovými sezónami byl omezený," připomínal Rummenigge.

Klub se nyní může plně koncentrovat na Německý pohár a zejména na Ligu mistrů, v jejímž semifinále se potká s Barcelonou. Úvodní duel čeká Bayern 6. května v Katalánsku, odveta se hraje 12. května v Mnichově.

„Slibuji všem příznivcům, že připravíme fantastickou oslavu mistrovského titulu. Ale všechno má svůj čas. Nyní nás čekají ještě velmi důležité povinnosti," usmál se Rummenigge ve zjevné narážce na bitvy v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: