Hlavní obsah

Rány pro Bayern! Pro Robbena sezóna skončila, Lewandowski má přeraženou čelist

Berlín
Aktualizováno

Prokletý pohár! Není divu, že mnichovský Bayern běduje. Nejenže v semifinále Německého poháru s Dortmundem vypadl, když v závěrečném rozstřelu totálně selhal při exekuci pokutových kopů, ale hlavně přišel o klíčové muže. Arjen Robben, který se do sestavy vrátil po absenci trvající celý měsíc, vydržel na trávníku jen čtvrthodinu, kanonýr Robert Lewandowski sice zápas dohrál, ale skončil v nemocnici. S otřesem mozku, zlomeným nosem a horní čelistí! Týden před první semifinálovou konfrontací v Lize mistrů s Barcelonou pro mnichovský velkoklub děsivá rána.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Brankář Dortmundu Mitchell Langerak takto srazil útočníka Bayernu Roberta Lewandowského.

Článek
Fotogalerie

Guardiola nasadil po vyřazení tvář hráče pokeru. „Je to jako v celé této sezóně, neustále se potýkáme se zraněními. Teď zase... Roberta odvezli s podezřením na otřes mozku a ránou na hlavě do nemocnice, Arjen je zraněný, Thiago rovněž," připomínal s až stoickým klidem, že nejen nad zmiňovanou dvojicí, ale i nad španělským legionářem Alcántarou se vznáší otazník. A to už se ani nezmiňoval, že s Badstuberem, Ribérym či Alabou nemůže počítat vůbec.

A to samo sebou netušil, že bude ještě hůř. Pro Robbena sezóna nejspíš skončila, pro Lewandowského zcela určitě, i když on sám se podobné myšlence urputně brání.

Nevypadá to dobře, napsal z nemocnice manažer

Před prvním semifinále Champions League s Barcelonou, které se hraje příští středu na Camp Nou, pro Bayern samé Jobovy zvěsti.

„Po odborném vyšetření to s ním nevypadá vůbec dobře," napsal ještě v noci na Twitteru Lewandowského manažer Cesary Kucharski. Klubové vedení Bayernu ex post zprávu potvrdilo.

Polský kanonýr utrpěl při srážce s gólmanem Dortmundu Langerakem nejen otřes mozku, ale má i přeraženou horní čelist a zlomený nos.

Střet šestadvacetiletého australského gólmana mezi tyčemi Dortmundu Mitchella Langeraka s Lewandowským tři minuty před koncem prodloužení vypadal skutečně hrůzně. Srazili se ve vzdušném souboji, přičemž brankář zasáhl polského snajpra do hlavy pěstí nebo loktem.

Hráli jsme proti dvanácti, zuřil Rummenigge

„Vysloveně ho sestřelil," zuřil předseda představenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge, který byl po utkání rozpálený do běla.

„Bylo to těžké, když jsme hráli proti dvanácti mužům," neváhal kritizovat sudího Petera Gagelmanna. Ten podle mínění Rummeniggeho odpustil Dortmundu v 55. minutě jasnou penaltu za ruku Schmelzera v šestnáctce a pak toleroval i zákrok Langeraka.

Lewandowski sice utkání dohrál, ale pak už jen z lavičky tupě sledoval, jak při penaltovém rozstřelu selhává jeden jeho spoluhráč za druhým. Lahm, Xabi Alonso, Götze i Neuer postupně vyhořeli, takže Borussia vyhrála a postoupila do finále.

Lewandowski: Chci na Camp Nou hrát

„Vypadli jsme, ale na svůj tým jsem hrdý, protože podal v konfrontaci s Borussií nejlepší výkon za dobu, co jsem v Německu a co ho trénuji," zachoval přesto dekorum kouč Pep Guardiola. I jemu se výkon rozhodčích krajně nelíbil, takže se s nimi snažil v průběhu střetnutí několikrát debatovat, ale když už se na tiskové konferenci po utkání nadechoval k odpovědi na toto téma, najednou zmlkl.

„Vždy jsem prokazoval rozhodčím úctu," nemínil své zásady porušit ani tentokrát, i když mu lehce nebylo. Při představě, že se bude muset proti Barceloně obejít bez Robbena, který si natrhl lýtkový sval na levé noze a Lewandowského hospitalizovaného v nemocnici s ještě vážnějšími zraněními, žádný div.

A nic na tom nemění, že Thiago utrpěl jen krevní podlitinu a na Barcelonu by měl být k dispozici.

Nemluvě o Lewandowském, který z nemocničního lůžka napsal na Twitter: "Do zápasu na Camp Nou zbývá ještě několik dnů a udělám cokoli, abych tam mohl hrát."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.