Hlavní obsah

Bláznivý rekord, fotbal hráli bez přestávky ve dne v noci. A to skóre!

Mohuč

Běžný fotbalový zápas trvá 90 minut, plus nějaké to nastavení k tomu. Ve vyřazovacích duelech ještě přichází ke slovu prodloužení a případně pokutové kopy. To je ale všechno málo, jako by si řekli amatéři z týmů VfL Wallhaben a SC Winterbach ze spolkové země Porýní-Falc. Na trávníku strávili o uplynulém víkendu při hře celkem 75 hodin a postarali se tak o neoficiální světový rekord. Zápas skončil divokým skóre 777:777.

Gól v rekordně dlouhém zápasu v Německu.

 
Článek

Na soupiskách měly oba celky po osmnácti hráčích, střídat se smělo libovolně, ale hráči podle regulí nesměli opustit stadión. Ti, kteří se zrovna nepohybovali na hřišti, využívali pauzy k odpočinku, masáži či spánku, protože se pochopitelně hrálo i v noci za umělého osvětlení.

V závěru už se na trávníku ploužili jen ti nejvytrvalejší, ale minimálně v počtu sedmi, aby nebyla porušena pravidla. Poslední vteřiny už odpočítávali borci nahlas a závěrečný hvizd rozhodčího přijali po vyčerpávajícím maratónu s obrovskou úlevou.

Zda šlo o domluvený výsledek, nehraje roli. Důležitější je, že se podařilo o tři hodiny překonat dosavadní nejlepší výkon dvou týmů z Manchesteru z roku 2013. V Německu už výsledek uznali jako rekordní počin, ovšem na to, zda bude zanesen i do slavné Guinnessovy knihy rekordů, si zatím odvážní borci z Porýní-Falc budou muset počkat.

I kvůli tomu, že minulý týden zaútočili na zápis i v kolébce fotbalu - na stadiónu Southamptonu sehrál výběr červených s bílými partii o délce dokonce 102 hodin s výsledkem 910:725. Pro červené. V Anglii však tento záznam zatím nebyl oficiálně uznán.

Reklama

Související témata:
Porýní