Hlavní obsah

Berlínská Hertha posiluje! Ze Stuttgartu přichází Ibiševič

Berlín

Novou posilu hlásí fotbalisté německé Herthy Berlín. Útočné řady rozšíří Bosňan Vedad Ibiševič, který přichází zadarmo ze Stuttgartu. Jednatřicetiletý hráč podepsal smlouvu do roku 2017. VfB se zbaví finanční zátěže v podobě jeho platu, který podle listu Bild činil tři milióny eur za sezónu. Jedním z jeho nových spoluhráčů bude i český záložník Vladimír Darida.

Foto: Profimedia.cz

Bosenský útočník Vedad Ibiševič ještě v barvách Stuttgartu.

Článek

Ibiševič už v minulém ročníku vypadl z kádru Stuttgartu, kde působil od ledna 2012. Předtím si udělal dobré jméno v Hoffenheimu. V bundeslize má na kontě 202 zápasů a 82 gólů. V uplynulé sezoně odehrál jen 14 utkání, v nichž neskóroval.

"Byly to ve Stuttgartu pěkné roky, ale bohužel jsme nedosáhli očekávaných výsledků. Nakonec jsme se shodli, že pro obě strany bude nejlepší, když odejdu," řekl Ibiševič. Stuttgart je po třech kole německé ligy bez bodu poslední.

Dante odešel z Bayernu a bude hrát za Wolfsburg

Není to však jediná změna, ke které v bundeslize dochází. Brazilský obránce Dante po třech letech opustil Bayern Mnichov a pokusí se mu ztížit cestu za obhajobou titulu v dresu vicemistra z minulé sezóny Wolfsburgu. Po absolvování zdravotní prohlídky by měl s "Vlky" podepsat smlouvu na tři roky.

Důvodem odchodu jednatřicetiletého fotbalisty z Bayernu byla malá herní vytíženost. "Jednoduše chtěl mít šanci nastupovat pravidelně. Nechtěli jsme mu v tomto ohledu bránit," uvedl předseda bavorského celku Karl-Heinz Rummenigge. Ve Wolfsburgu se Dante potká s krajanem a dalším bývalým hráčem Bayernu Luizem Gustavem.

Dante přišel do Bayernu v létě 2012 z Mönchengladbachu a s týmem získal tři bundesligové tituly, dvakrát triumfoval v Německém poháru a v roce 2013 také v Lize mistrů. V této sezóně ale v lize ve třech kolech odehrál pouze 17 minut v sobotním duelu s Leverkusenem (3:0).

Reklama

Související témata: