Hlavní obsah

Sparťané Třešňák a Hejda budou na jaře hostovat v Jablonci

PRAHA

Sparťanští fotbalisté Lukáš Třešňák a Lukáš Hejda stráví jarní sezónu na hostování v Jablonci. Jejich angažmá ne severu Čech bude součástí kompenzace za hostování útočníka Tomáše Pekharta na Letné, na kterém se domluvily oba kluby o víkendu. Uvedl to personální ředitel pražského klubu Jakub Otava.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Třešňák oslavuje branku Sparty.

Článek

Podle funkcionáře je odchod obou hráčů do ambiciózního Jablonce vhodnou možností, aby oba talentovaní hráči získávali zkušenosti. "Oba hráči mají před sebou slibnou budoucnost a potřebují co nejvíce hrát. Možnost hrát v tak kvalitním klubu je pro ně velkou šancí k dalšímu posunu v kariéře," míní Otava.

"Oba hráli v posledním přípravném zápase Sparty a měli by ještě za Spartu hrát i v sobotu. K našemu týmu, který v sobotu odlétá na soustředění do Turecka, se připojí po neděli," informoval jablonecký ředitel Petr Flodrman na klubovém webu.

Sparťan Lukáš Hejda v zápase se Žilinou.  foto: ČTK/Jaroslav Podhorský

Třešňák i Hejda platí za hráče, na nichž by v budoucnu mohla Sparta sázet. Oba se již několikrát slibně předvedli v prvním týmu, ale jejich ligové zkušenosti jsou zatím díky velké konkurenci minimální. Dvacetiletý stoper Hejda odehrál dvanáct ligových zápasů, o dva roky starší útočník Třešňák v sedmi ligových zápasech vstřelil jednu branku.

Sparta po několika příchodech začala zeštíhlovat kádr, mladí hráči budou hostovat jinde. Už delší čas je takřka jisté hostování brankáře Lukáše Zicha v Hradci Králové, obránce Jan Krob jde do Slovanu Bratislava a novinkou je odchod Zdeňka Folprechta do Brna, o kterém se původně mluvilo také v souvislosti s Hejdou.

Reklama

Související témata: