Hlavní obsah

Rajtorala mrzela rána do břevna a říkal: Škoda, že jsme Spartě neutekli ještě víc

Teplice

Byl jedním ze tří plzeňských borců, který při pondělní dohrávce 24. kola fotbalové Synot ligy v Teplicích nastřelil brankovou konstrukci. Západočeši měli mnoho šancí, ale žádnou nevyužili. Po bezbrankové remíze měl obránce František Rajtoral smíšené pocity.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Plzeňský obránce František Rajtoral během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Převládá ve vás zklamání, že se nepodařilo vítězstvím náskok na druhou Spartu navýšit na osm bodů?

Chtěli jsme vyhrát, a přestože se nám nepodařilo získat tři body, náskok jsme trošku navýšili. Byť o jediný bod. Ale je to plusový bod. A je určitě lepší mít k dobru šest bodů než pět. Nicméně nás mrzí, že jsme Spartě neutekli ještě více.

Co chybělo Plzni k vítězství na teplickém stadiónu?

Herně jsme zápas zvládli. Bude to znít jako strašná fráze, ale štěstí. Třikrát jsme nastřelili brankovou konstrukci, kdy prostě chybí ke gólu centimetry. Aidin Mahmutovič byl po standardní situaci metr před prázdnou brankou, ale přestřelil. Upřímně, už jsem viděl míč v síti.

Šlo zřejmě o největší plzeňskou šanci v utkání, kterou jste přesnou přihrávkou připravil. Přitom se zdálo, že sám jste v dobré palebné pozici...

Chviličku jsem uvažoval, že budu střílet, jenže jsem se dostal z ideálního úhlu. Proto jsem zvolil pas před branku. Mahmutovič se netrefil, ale i v dalším průběhu přišly obrovské šance. Gól jsme dát měli.

Velkou šanci rozhodnout jste měl i vy, ale rovněž jste pálil jen do břevna. Šlo situaci po centru Kovaříka, kdy vás domácí nechali v pokutovém území volného, řešit lépe?

Trefil jsem míč ideálně. Z podobné pozice jsem skóroval v prvním jarním kole v Hradci Králové. Balón letěl i tady asi do brány, ale Táborský ho zády trošku zvednul. Chybělo pět čísel a slavili jsme.

Jak jste zápas hodnotili se spoluhráči? Z pohledu plusového bodu nebo ztráty dvou?

Máme dobrý náskok. Bez ohledu na sobotní výsledek Sparty jsme v klidu. Do každého utkání vstupujeme s cílem zvítězit. Osobně neuvažuji, jestli je šest bodů na čele dostatečný odstup k titulu. Myšlenkami jsem nejdál u sobotního utkání proti Mladé Boleslavi.

Udrží Plzeň ve zbylých šesti kolech Synot ligy první příčku v tabulce?
Ano
88,3 %
Ne
11,7 %
Celkem hlasovalo 3602 čtenářů.

Reklama

Související témata: