Hlavní obsah

Mistrovská tajenka rozluštěna, Plzeň uniká Spartě již o jedenáct bodů!

Praha
Aktualizováno

Oba uchazeči o mistrovský titul se představují ve dvou nedělních zápasech 25. kola fotbalové Synot ligy, které již téměř jistě rozhodly o mistrovském titulu. Vedoucí Plzeň svou roli zvládla. Viktoria otočila skóre a porazila Brno 2:1, Zbrojovka dohrávala bez vyloučeného Paška. Sparta odpovědět nedokázala. V derby na Bohemians dvakrát prohrávala, zachránila jen remízu 2:2. Letenští sice mají dohrávku s Duklou k dobru, ztrácejí však již propastných 11 bodů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný sparťan Bořek Dočkal po remíze 2:2 na Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v říjnu prohrála v Brně 0:1 a od té doby v lize třináctkrát za sebou zvítězila. Na Zbrojovku si musela dát pozor, Brno z minulých tří ligových zápasů v Plzni získalo 4 body.

Lehké to Viktoria neměla ani nyní, čtrnáctou výhru v řadě ovšem přece jen přidala. Skóre otevřel brněnský Řezníček, za domácí vyrovnal Baránek. Ve druhé půli hosté přišli o vyloučeného Paška a Plzeň přesilovku využila. Deset minut před koncem klíčovou akci zrežírovali střídající hráči. Fořt ji vypracoval a Kopic zakončil.

Sparta se ve čtvrtek rozloučila s Evropskou ligou, teď už jí zbývají jen domácí soutěže. Tři dny po odvetě s Villarrealem absolvovala malé v derby v Ďolíčku, v lize s Bohemians už 16 zápasů za sebou neprohrála (13 výher, 3 remízy) a z posledních 10 vzájemných duelů ztratila jen dva body.

Sérii sice zachránila, remíza 2:2 je pro ni ovšem fatální. V Ďolíčku dvakrát prohrávala, klokani měli dost šancí i na výhru. Sparťanům je jasné, že bod je pro ně zoufale málo, teď už jim titul přisoudí jen zázrak...

Program 25. kola:
Pátek
Dukla - Jablonec 6:1
Sobota
Slovácko - Mladá Boleslav 0:2
Příbram - Ostrava 1:2
Olomouc - Slavia 1:1
Teplice - Zlín 2:2
Liberec - Jihlava 2:0
Neděle
Plzeň - Brno 2:1
Branky: 17. Baránek, 80. Kopic - 10. Řezníček
Bohemians - Sparta 2:2
Branky: 10. Acosta, 50. Šmíd - 35. Lafata, 63. Dočkal

Reklama

Související témata: