Hlavní obsah

Wenger je pro mě vzor. Když přijede, bude to vrchol, rozplývá se Páník

Zlín

Tak silnou hráčskou konkurenci fotbalový Zlín ještě nezažil. Vedení Fastavu, který si triumfem v domácím poháru zajistil účast ve skupinové fázi Evropské ligy, zlanařilo šest nových tváří. Dva dny před startem nejvyšší soutěže navíc klub lační po dalších posilách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

„Pracujeme ještě na dvou hráčích," ujistil trenér Bohumil Páník. Jedním z nich je útočník Gino van Kessel, jenž se neprosadil v kádru Slavie a na jaře hostoval v polské Lechii Gdaňsk. „Dlouhodobě se o něj zajímáme. Ještě před týdnem reprezentoval Curacao na mistrovství Severní a Střední Ameriky. Neustále však komunikujeme s jeho manažerem. Se Slavií taky dobře spolupracujeme, jsem tedy optimista," komentuje Páník případný příchod borce z exotického karibského ostrova.

Zlínský celek sice během pauzy opustili rychlík Vukadinovič, záložník Živulič nebo stoper Jugas, na druhou stranu dorazila řada hráčů, kteří kádr zkvalitnili. Ať už Jiráček, odchovanec Železník, Nigerijec Ekpai, nebo argentinský záložník Podio, jenž hrál za slovenskou Podbrezovou.

„Pablo může být hráčem, který nám pomůže v zápasech, v nichž budeme muset konstruovat a vymýšlet. Chce hodně míč a řídit tým. Takových v naší lize moc není," vysvětluje šedesátiletý kouč, jenž má k dispozici 22 hráčů. „V minulosti jsme měli v mužstvu třináct nebo čtrnáct ostrých fotbalistů. Ti další byli za nimi o chloupek pozadu a patřila jim role střídajících. Dneska může kdokoliv z těchto hráčů být v základu," libuje si Páník.

Fotbalová horečka v plném proudu

V městě ležícím v údolí řeky Dřevnice panuje fotbalová horečka. Není divu. Ještě nedávno druholigový tým se během dvou let stal štikou ligy a v uplynulém ročníku slavil hned dva úspěchy. Vedle prvenství v MOL Cupu přibyl do jeho vitríny i nový pohár pro vítěze česko-slovenského Superpoháru. „Dosáhli jsme na druhou trofej a euforie fanoušků ve Zlíně tak pokračuje," tvrdí rodák z obce Přílepy.

„Ze strany veřejnosti cítíme zvýšený nárůst zájmu o zlínský fotbal. Bylo už vydáno přes 1700 permanentek a předpokládáme dvacetiprocentní nárůst navýšení prodeje," řekla tisková mluvčí klubu Zuzana Molková.

Na podzim čeká svěřence zlínského lodivoda šest střetnutí v Evropské lize, což bude pro celý region obrovský svátek. „Arsenal je největší značka, která bude v osudí. Arséne Wenger je pro mě dlouhodobě trenérský vzor. Kdyby měl tento klub přijet, byl by to vrchol zlínského fotbalu. Ale těšíme se na jakéhokoliv soupeře. Diváci pokaždé uvidí extra kvalitu," uzavřel.

Reklama

Související témata: