Hlavní obsah

Sparta nedokázala přetlačit kladenskou bojovnost a ztratila body

PRAHA

Sparťanský trenér Stanislav Griga nemohl pochopit profesorský výkon svého týmu. "Očekával bych, že po osmi týdnech letní přestávky budou mít do zápasu větší chuť, ale připadali mi příliš chladní," prohlásil letenský kouč, kterému v sobotu scházeli v sestavě větší hecíři typu Řepky nebo Sivoka. "Ti dva nám dnes citelně chyběli. Nikdo na sebe nevzal větší díl zodpovědnosti, aby zbytek týmu zbláznil," řekl kouč.

Článek

V utkání mu chyběla větší nápaditost. "Soupeři stačila bojovnost a dobrá organizace hry na to, aby nás pustil do minima šancí," kritizoval hru svého týmu, které příliš neprospěly ani nové posily. Jun nedokázal proměnit slibné šance, Homola podle Grigy stejně jako další obránci váhal s přihrávkou a Sylvestre přes dobrý výkon podle něho několikrát zaváhal při vykrývání prostoru. "Jun se mi zdál navíc málo koncentrovaný," prohlásil na adresu letenského kanonýra, který podle něj měl tři možnosti ke skórování.

Kladenský trenér Miroslav Koubek zářil spokojeností, jeho svěřenci splnili jeho velký sen v podobě bodu za remízu. "Nakoply nás předpovědi všech expertů a bookmakerů, kteří nás pasovali do role outsidera. Hráči se zdravě vyhecovali a je z toho překvapení," prohlásil.

"Dobře jsme zvládli obranné standardní situace a celoplošným krytím jsme dokázali eliminovat sparťanskou kombinační hru. A v neposlední řadě jsme měli i štěstí, byly tam přece nějaké šance a tyče," připustil Koubek, který viděl i několik šancí svých svěřenců, při kterých prý neměli dostatek klidu. "Ale představoval jsem si rychlejší přechod do útoku, mohli jsme být aktivnější," uzavřel své hodnocení.

Sparťanští fotbalisté měli po zápase svěšené hlavy. "Kvůli divákům jsme si moc přáli vyhrát, aby sem chodili rádi a byla tu vždy taková atmosféra. Jenže byl to takový ten zápas blbec, jaké jsem zde už v minulosti také zažil," prohlásil Tomáš Jun, který měl na noze největší šanci zápasu, ovšem brankáře Bičíka nepřekonal.

Šimák byl sebekritický

Způsob hry na soupeře měli prý sparťané nachystaný dobře, ale na trávníku ho špatně plnili. "Já jsem se třeba hrozně málo dostal do hry, měli jsme nepřesné přihrávky, já jsme taky svou šanci mohl proměnit a všechno bylo jinak," lamentoval reprezentační útočník.

Sebekritický byl i Jan Šimák, který přitom byl nejlepším hráčem Sparty. "Spokojen se sebou ale být nemůžu. Jako ofenzivní hráč musím střílet a vytvářet góly, a to se dnes nepovedlo," uvedl po zápase. Současně ale přiznal, že mu nová role v útoku jde k duhu. "Vyhovuje mi být ve větším kontaktu s míčem a méně bránit. Jako falešné křídlo si můžu chodit více pro míče, jenže dnes to skutečně ideální nebylo."

Brankář David Bičík, který svůj tým hodně podržel, si poprvé vyzkoušel, jaké to je na Letné zabraňovat gólům hráčů v rudých dresech. Do Kladna totiž přišel před sezonou právě ze Sparty na hostování a dobře ví, jak náročné publikum pražský klub má. "Vždy, když Sparta doma nedá gól do dvacáté minuty, tak to mívá složité a dnes se to jen potvrdilo. Bylo to zvláštní stát na druhé straně, ale tak už to bývá," řekl.

I na Kladně ale prý našel kvalitní tým, který by v lize nemusel hrát druhé housle. "Docela mě překvapují soudy, že tam je slabé mužstvo. Je tam celá řada zkušených hráčů a můžeme dělat určitě dobré výsledky," řekl Bičík.

Reklama

Související témata: